Hardenberg

EWW speelt Bed & Breekvast

Door de redactie

Christelijke Zangvereniging EMM is 75 jaar geleden opgericht. In de maand oktober bestaat de zangvereniging 75 jaar.

Elk jaar houdt de zang en toneelvereniging een uitvoering. Dit jaar geen zanguitvoering wegens ziekte van de dirigent de heer G. van Noort. De toneeluitvoeringen worden gehouden op 12, 14 en 15 februari in het Olde Schoeltie, de Lutteresweg 2 te Oud -Lutten.

Woensdag 12 februari werd de eerste van drie uitvoeringen gegeven. De zaal was tot de laatste plaats bezet. Dit jaar spelen wij voor u het blijspel: bed en breekvast, geschreven door Adriaan Vellinga.

Het stuk speelt zich af in de huiskamer van Jan en Gre. Jan is een man die pas in de Vut is gegaan, en nog niets heeft gedaan sinds hij niet meer naar zijn werk hoeft. Zijn vrouw en ook de buren, sporen hem aan om toch weer wat te gaan doen. Dit lukt niet erg, totdat Jan bij toeval een folder leest waarin een advertentie staat van een Bed en Breakfasthuis. Als hij dan door krijgt dat er dan allemaal mensen over de vloer komen en dat het ook nog geld oplevert, wordt Jan helemaal enthousiast. Misschien wel te enthousiast. Ze worden door de gasten overrompelt en het loopt binnen de kortste keren helemaal uit de hand. Hoe dit afloopt? Dat kunt u zien op één van deze avonden in het Olde -Schoeltie in Oud-Lutten.