Hardenberg

Elke dag een beetje Bach in De Voorveghter

Door de redactie

Sinds 24 maart maakt Jan-Willem Rozenboom, klassiek pianist, bijna elke dag een filmpje over de muziek, het leven en de uitvoering van composities van J.S. Bach. Deze minicolleges worden erg goed bekeken, met een groeiend publiek. Onder de titel Elke dag een beetje Bach heeft hij nu ruim zeventig korte video's gemaakt. Dit smaakt naar meer! En daarom is besloten om langs de theaters in Nederland te gaan om live te vertellen over J.S. Bach en van alles te laten horen! Op donderdag 15 oktober om 20.15 uur is hij in De Voorveghter te zien.

Pianist Jan-Willem Rozenboom is in het dagelijks leven al 25 jaar pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Samen met hem schreef hij vele hits, waaronder Brabant, Toen ik je zag, Tranen gelachen en vele andere. Minder bekend is dat hij één van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland is. Dat werd beter bekend toen Jan-Willem een zeer goed ontvangen opname van de Goldbergvariaties uitbracht.

Hij studeerde in 2000 cum laude af aan het Brabants Conservatorium waarna hij in 2003 de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rian de Waal afrondde. Hij wisselt dagelijks tussen zijn twee disciplines, de lichte en de klassieke muziek. Twee werelden die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen maar toch veel met elkaar te maken hebben op het gebied van samenspel, interpretatie, melodie en harmonie. Nu reist hij langs de Nederlandse theaters met het theatercollege over Bach. Een prachtig concert waarin veel valt te leren!

Kaarten

Kaarten zijn bij voorkeur te bestellen via www.voorveghter.nl of via 0523-280350. Indien dit niet kan, bent u tijdens de openingstijden ook welkom bij de Theaterkassa. Per voorstelling zijn twee rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen kunnen alleen telefonisch of aan de Theaterkassa worden aangevraagd. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een half uur voor iedere voorstelling geopend.