Hardenberg

Elektrische laadvoorzieningen op busstation Dedemsvaart

Door de redactie

Vanaf 13 december verzorgt Keolis Nederland het openbaar vervoer in deze regio onder de naam RRReis. Dit zal gebeuren met meer dan 250 nieuwe elektrische bussen. Om het elektrische busvervoer mogelijk te maken, worden er elektrische laadvoorzieningen op het busstation Dedemsvaart gerealiseerd.

Keolis raakte eerder dit jaar de nieuwe concessie voor het busvervoer in Overijssel, Gelderland en Flevoland kwijt, nadat geconstateerd werd dat Keolis opzettelijk onjuiste informatie had verstrekt tijdens het aanbestedingstraject. De provincies zullen een nieuwe aanbesteding uitschrijven, waardoor het naar verwachting tot december 2022 duurt voor een nieuwe concessie start. Tot die tijd wordt er gereden volgens een noodconcessie.

De werkzaamheden op het busstation verlopen voorspoedig. Inmiddels zijn de bekabeling en de mantelbuizen aangelegd. De laatste laadkasten zijn geplaatst. Daarnaast is de fietsenstalling verplaatst en komen er extra parkeerplaatsen voor de medewerkers bij. Na deze werkzaamheden worden nu de laadpalen op het busstation geplaatst en getest.