Twenterand

Eindelijk winst voor strijdvaardig DETO Twenterand

Ingezonden

DETO speelde zaterdag 30 november thuis tegen SDC Putten. In een wedstrijd waarin DETO tot twee maal toe op achterstand kwam, toonde de ploeg vechtlust en veerkracht en stapte na 90 minuten als terechte winnaar van het eigen veld.

JOHN VAN MIL

De ploeg was deze zaterdag gedwongen door blessures wederom op een aantal plaatsen aangepast ten opzichte van een week ervoor. Zo stond Anthony van Zaltbommel weer op doel en maakte ook Hans Matti wederom z'n rentree in de basisopstelling. Onder een fraai najaarszonnetje werd om 14.45 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Turk. DETO begon fel en creëerde direct een aantal mogelijkheden. Mooiste kans was voor Ferdi ter Avest die een diepe bal van Kevin Aman in één keer op de schoen nam, echter helaas voor DETO belandde de bal op de lat van de Puttenaren in plaats van in het net. Rond het kwartier meldde SDCP zich een aantal keren voor het DETO doel. Kevin van der Vlag speelde zich in de 16e minuut vrij rond de DETO zestien en vond de vrije hoek naast Van Zaltbommel: 0-1. Ook in de fase daarna creëerden de gasten uit Putten zich een aantal uitstekende mogelijkheden waarbij de voorwaartsen het vizier niet scherp hadden of Van Zaltbommel een sta-in-de-weg bleek. Hierdoor mocht DETO blij zijn dat de ruststand slechts 0-1 was. De rust die bereikt werd zonder aanvoerder Wybe Kram, die halverwege de eerste helft zich geblesseerd moest laten vervangen door Louis Vijfhuizen.

Tweede helft

Na de thee aanvankelijk eenzelfde spelbeeld waarbij beide ploegen wel wat kleine kansjes kregen. In de 53e minuut was het DETO dat weer in de wedstrijd kwam toen Louis Vijfhuizen een voorzet van Kevin Aman in de verre hoek kon koppen: 1-1. Heel lang mocht DETO niet genieten van de gelijke stand want enkele minuten later werd een overtreding van Hans Matti binnen de beruchte lijnen terecht bestraft met een penalty. Jannis Karafillakis had geen enkele moeite om deze achter Van Zaltbommel te schieten: 1-2. DETO ging na de nieuwe achterstand met meer risico naar voren speelde waarbij Coplan Soumaoro in de ploeg werd gebracht voor Lesley Nahrwold. Met nog een kwartier op de klok kwam DETO opnieuw terug in de wedstrijd. En hoe! Kai Wesselink speelde zichzelf fraai vrij op de zestien van SDCP en haalde vervolgens verwoestend uit: 2-2. In plaats van de gelijke stand over de streep te trekken, bleef DETO vol op de aanval spelen, waarbij ook spits Maarten Jansen nog werd gebracht in plaats van verdediger Hans Matti. Dit resulteerde eerst in een enorme kans voor Ferdi ter Avest waarbij doelman Martin van Barneveld ternauwernood kon redden. Echter vier minuten voor tijd had hij geen antwoord op de schitterende pegel van Coplan Soumaoro die kon opstomen en met links de bal vol in de kruising joeg: 3-2. In het handjevol minuten dat nog volgde kwam de zege niet meer in gevaar en zo kon DETO een hele cruciale driepunter bijschrijven en uitlopen van de onderste plaatsen op de ranglijst. DETO speelt komende zaterdag om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen ACV in Assen.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand ¿ SDC Putten:

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: De heer R. Turk

Assistent scheidsrechters: De heren P. Roos en H. van Bruggen

Gele kaarten: Anthony van Zaltbommel, Mark Koetsier en Koen Fleer (DETO) / Iwan Bos, Benjamin Huisman, Kevin van der Vlag en Vincent ter Burg (SDCP)

Scoreverloop:

16. 0-1 Kevin van der Vlag

53. 1-1 Louis Vijfhuizen

61. 1-2 Jannis Karafillakis (pen.)

74. 2-2 Kai Wesselink

86. 3-2 Coplan Soumaoro

Opstelling DETO Twenterand:

Anthony van Zaltbommel, Guido Bernasco, Wybe Kram (28. Louis Vijfhuizen), Koen Fleer, Hans Matti (76. Maarten Jansen), Hoeseb Yakob , Mark Koetsier, Lesley Nahrwold (66. Coplan Soumaoro), Kai Wesselink, Ferdi ter Avest en Kevin Aman

Opstelling SDC Putten:

Martin van Barneveld, Thomas Amende, Iwan Bos, Jannis Karafillakis, Kevin vd Vlag (77. Bart Posthouwer), Rick vd Brink, Joshua Tijdens, Vincent ter Burg, Jordy van Selm (63. Benjamin Huisman), Wilbert Thomassen en Alexander Sijtsma (46. Rob Buter).