Hardenberg

Eindelijk weer klassiek concert in Reestkerk

Door de redactie

Op zondag 20 september treedt het duo Beth en Flo op in de Reestkerk in Oud Avereest. Het is het eerste concert in de Reestkerk sinds februari. Het concert begint om 15.00 uur en is alleen bij te wonen door vooraf te reserveren.

Beth en Flo zijn twee jonge pianistes die hun klassieke opleiding gecombineerd hebben met hun liefde voor theater. Zo brengen Elsbet Remijn en Claudette Verhulst hun lievelingsstukken met prikkelende verbeeldingskracht en aanstekelijke overgave. Vorig jaar waren zij de publiekstrekker van het Wandelconcert in het Reestdal. Op de website kunt u meer lezen over deze beide pianistes.

Coronaproof

Uiteraard heeft de organisatie maatregelen genomen waardoor bezoekers coronaproof van het concert kunnen genieten. Zo is het aantal bezoekers beperkt tot 86, terwijl de kerk normaliter plaats biedt aan 175 mensen. "De zitplekken zijn zo verdeeld dat niemand dichter dan 1,5 meter bij elkaar komt", laat de organisatie weten. "Ook kan worden voorkomen dat mensen voor elkaar langs de bank in moeten schuiven. De helft van de plekken bestaat uit losse stoelen. Ook is er geen pauze waarin normaliter onder genot van een kopje koffie of thee je elkaar kunt spreken. Dat is wel jammer. Onze vaste bezoekers stellen het persoonlijke karakter van onze concerten altijd zeer op prijs. We hopen van harte dat dit in de toekomst wel weer mogelijk is. We hebben er ook voor gekozen dat de garderobe dicht blijft en er van de toiletten slechts bij uitzondering gebruik kan worden gemaakt". De entree bedraagt 15 euro. De kaarten kunnen niet gekocht worden bij de entree, maar alleen via www.skoaconcerten.nl.