Hardenberg

Eindejaarsgift voor tien goede doelen

Door de redactie

Van Werven schenkt dit jaar tien goede doelen een eindejaarsgift. Stichting Opkikker is een van de goede doelen. Ambassadeur Jesse Mulder uit Oldebroek kreeg op donderdag 27 december symbolisch een geldbedrag overhandigd.

"Met dit geldbedrag hoop ik dat andere jonge patiënten, net als ons en onze families, zo'n mooie dag mogen beleven waarop ze even de ziekte vergeten en met elkaar plezier mogen maken", vertelt Jesse (15). Met 'ons' doelt hij op Bert (15) die een erfelijke botaandoening heeft en Jessica (17) met diabetes. Zij mochten beiden zo'n onvergetelijke dag meemaken. Jessica: "Het is alweer zeven jaar geleden, maar ik weet het nog goed. Ik werd met een limousine opgehaald en de politiemotor die ervoor reed, liet al het verkeer stoppen. Onderwijl dronk ik kinderchampagne. Het heeft me enorm bemoedigd."

Kippenvel

De vaders van Jessica en Bert werken beiden bij Van Werven en hebben onafhankelijk van elkaar stichting Opkikker aangedragen als goede doel voor de eindejaarsgift. Henk van der Scheer, zeventien jaar vrachtwagenchauffeur bij Van Werven, is de vader van Bert: "Wij hebben destijds zo'n onvergetelijke dag met Stichting Opkikker gehad. Al je zorgen zijn dan even vergeten." Andries, al bijna negenentwintig jaar kraanmachinist bij Van Werven, sluit zich hier volledig bij aan: "Als ik foto's van deze dag terugzie, krijg ik opnieuw kippenvel."

Betrokkenheid

Wilfred van Werven vertelt namens directie en aandeelhouders waarom het familiebedrijf een eindejaarsgift geeft. "Van Werven maakt sinds een aantal jaar de keuze om geen relatiegeschenken te versturen rondom de feestdagen, maar dit geld te schenken aan enkele goede doelen".

In totaal deelt Van Werven dit jaar 40.000 euro uit aan doelen die zich inzetten aan mens en maatschappij. Naast stichting Opkikker krijgen de volgende goede doelen een geldbedrag uitgereikt: Join4Energy, Dirk Kuyt Foundation, Stichting Open Doors, Project voor weeskinderen in Kameroen, Het Adelaarsnest uit Oosterwolde, IMPACT Navigators, Stichting Afrika 2007 Zwolle, Stichting AirForYou en Bijbelverspreiding in Rwanda.