Hardenberg

Einde aan langdurige leegstand voormalige zorgwoning De Boterbloem

Door de redactie

Eén van de twee voormalige zorgwoningen van de Baalderborg Groep aan de Boterbloem wordt na jaren van leegstand omgebouwd naar een appartementencomplex voor vier appartementen. Eind 2017 vertrokken de toenmalige bewoners naar een nieuw complex van de Baalderborg aan de Vlasakkerkamp. De zorgwoningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd voor haar bewoners.

Gedurende een lange periode hebben de omwonenden tegen twee leegstaande panden moeten aankijken. Sinds eind 2019 wordt één van de twee zorgwoningen weer bewoond door een gezin nadat ze de zorgwoning grondig verbouwd hebben. Helaas bleef een koper voor de andere zorgwoning uit. Tot het najaar van vorig jaar. Het jonge bedrijf VeriVast Vastgoedmanagement BV uit Hardenberg, zag potentie in het pand en kochten het pand eind september van de Baalderborg Groep.

VeriVast zal het leegstaande pand weer nieuw leven inblazen door er vier appartementen te realiseren. Op de begane grond worden twee appartementen voor senioren ontwikkeld met een ruime tuin op het zuiden. Voor starters op de woningmarkt worden op de 1e verdieping en de zolder twee appartementen ontwikkeld met een ruim dakterras op het zuiden. Alle appartementen zijn ruim (ca. 70 m2) tot zeer ruim (ca. 95 m2) en bestemd voor de verhuur. In de gemeente Hardenberg is veel vraag naar deze categorie huurappartementen. De gemeente heeft dan ook inmiddels ingestemd met de nieuwe bestemming en heeft de omgevingsvergunning voor deze transformatie afgegeven.

Het appartementencomplex wordt gasloos ontwikkeld en zal duurzaam verwarmd worden door een warmtepomp en een groot gedeelte van de benodigde elektriciteit zal opgewekt worden door de zonnepanelen die op het schuine dak aan de zuidzijde komen te liggen. Hierdoor zullen de bewoners lage energielasten hebben. Op deze wijze wil VeriVast haar steentje bijdragen aan een beter milieu.

De huurprijzen voor de starters-appartementen liggen onder de sociale huurgrens wat betekent dat de huurders voor huurtoeslag in aanmerking kunnen komen. Voor de senioren-appartementen liggen de huurprijzen hoger. De senioren-appartementen hebben bredere deuren en er zijn geen drempels aanwezig in het appartement. Voor het gebouw liggen vier parkeerplaatsen die onder andere door de huurders gebruikt kunnen worden en elk appartement heeft de beschikking over een eigen berging op de begane grond. Alle appartementen krijgen allemaal een nieuwe keuken, badkamer en een apart toilet en zullen worden voorzien van vloerverwarming. Hiermee zal meer dan voldaan worden aan de huidige wooneisen.

Aan het uiterlijk van het pand zelf zal niet veel veranderen maar zal er wel frisser en moderner uit komen te zien. De gevel zal worden gereinigd en de lichtblauwe kleur van de kozijnen zullen antraciet geschilderd worden. Ook zal de tuin worden aangepakt en de terrassen opnieuw worden aangelegd.

Alle werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Hardenbergse bedrijven. Al met al voor de buurt en Hardenberg een positieve ontwikkeling. Naar verwachting zijn de appartementen vóór de zomer klaar voor bewoning door de nieuwe bewoners. Inmiddels is er gestart met het slopen van de binnenwanden en de vloeren.

Meer informatie zoals indelingen, huurprijzen en beschikbaarheid kan men binnenkort vinden op www.verivast.nl. Men kan zich ook aanmelden als geïnteresseerde voor een huurappartement door een mail te sturen naar info@verivast.nl.