Hardenberg

Eigen website voor Hardenbergse kerken

Door de redactie

Het 'Platform van Kerken Hardenberg' presenteert zich sinds vrijdag 14 februari met een eigen website. De site werd online gezet door een gezamenlijke 'druk op de knop' door de platformvoorzitter Wim van der Wel en wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg.

De gezamenlijke opening symboliseert het tweeledige doel van de website. Enerzijds willen de kerken in Stad Hardenberg (vrijwel alle kerken en gemeenten zijn lid van het Platform) zich samen presenteren aan de gemeenschap van Hardenberg en ver daarbuiten (zoals toeristen). Anderzijds wil het Platform met de nieuwe website een aanspreekpunt vormen voor de burgerlijke gemeente Hardenberg met álle kerken in die gemeente. Te Rietstap feliciteerde het Platform met de nieuwe website en benadrukte dat de overheid, om een leefbare samenleving te bevorderen, allerlei groepen in de maatschappij, waaronder de kerken, gewoon nodig heeft.

Op kerkpleinhardenberg.nl zijn in de toekomst de kerkdiensten en contactinformatie van alle kerken, gemeenten en geloofsgemeenschappen in de gemeente Hardenberg te vinden zijn. Ook is het de bedoeling dat de kerken activiteiten die ook interessant kunnen zijn voor leden van andere kerken en niet-leden via de website bekendmaken. Zo wordt de site een echt platform, een ontmoetingspunt voor de kerken, de burgers van Hardenberg en alle bezoekers van onze mooie omgeving.