Twenterand

Eerste vier spelers Krembassy 2019 bekend

Ingezonden

Op vrijdag 25 januari was het dan zover, toen was de eerste voorronde van het langstlopende darttoernooi van Nederland de Krembassy. Het toernooi heeft dezelfde opzet als het BDO W.K wat eerder dit jaar gehouden is in Engeland. Er zal dan ook in sets gespeeld worden in de knockout. Na negen voorrondes zullen veertig spelers over negen dagen strijden om de hoofdprijs van 600 euro. Iedere voorronde kunnen er 35 spelers meedoen en zullen de nummers één tot en met vier van die avond geplaatst zijn voor de finale die van 6 t/m 14 juli gehouden wordt.

In cafe Kremer waren wat aanpassingen gedaan omtrent de dartbanen. Deze avond kwamen de spelers overal vandaan, Coevorden, Hardenberg, Zutphen, Rijssen, Enter, Wielen(Dld), Geesteren, Almelo, Ommen, Nieuwleusen e.e. Wedstrijdleiding Dinand riep de zeven poules van vijf om tegen 19.30 en er moest gespeeld worden in de poules 501/5. De nummers één tot en met vier van iedere poule gingen door, de laatst viel af. Het werden spannende wedstrijden. Om precies 0.00 was bekend wie de eerste vier waren. De hoogste uitgooi deze avond kwam op naam van Henk Wolters uit Ommen met 160. Hier volgen de uitslagen:

12 voorrondes:

C Zorgdrager- B Blokhuis 3-2(Cor gooide de wedstrijd uit met een 150 finish), H Smit- R Horsman 3-0, M Nijeboer- C Bloemberg 3-0, B de Lange- Y Stoevelaar 3-0, R Drees- D Neef 3-0, L de Witte-S Koninenbelt 3-1, H Zandvoort- B Meier 3-0, E Fokke- J Pots 3-2, R Hankamp- Albert Ardesch 3-0, M Beernink- B Boezelman 3-1, M Nijeboer- W Lucas 3-0, M Roesthuis- B Flinkers 3-2

Laatste 16:

E Fokke- J de Jong 4-3(Joey had bij 3-2 voor 12 matchpijlen), L de Witte- C Vriezen 4-2, C Zorgdrager- M Nijmeier 4-3, M Nijeboer- R Drees 4-2, B de Lange- H Smit 4-1, H Wolters- M Roesthuis 4-2, M Beernink- R Hankamp 4-1, H Zandvoort- J Brink 4-3 (Bij 3-2 voor Jacob gooit Henry 123 uit met de bull om er 3-3 van te maken)

Kwartfinales:

L de Witte- E Fokke 5-0 In deze wedstrijd liet Eddie de kansen liggen om er een spannender wedstrijd van te maken. Levi wist er gretig van te profiteren en wist zich toch wel verrassend te plaatsen deze avond in een zwaar deelnemersveld.

C Zorgdrager- M Nijeboer 5-1 Cor winnaar van de allereerste editie moest zich voor het eerst via een voorronde plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hij deed dit in deze wedstrijd tegen Menno toch wel met overtuigende wijze.

B de Lange- H Wolters 5-1 Bert liet Henk weinig kans en plaatste zich overtuigend voor het hoofdtoernooi.

M Beernink- H Zandvoort 5-0 Marcel wist deze wedstrijd overtuigend te winnen waar een ieder toch een zeer spannende wedstrijd hadden verwacht. Voor Henry volgen er nog wat kansen om zich via een voorronde te plaatsen.

Halve finales:

C Zorgdrager- L de Witte 4-3

M Beernink- B de Lange 4-1

3e/4e plaats:

B de Lange- L de Witte 3-1

Finale:

M Beernink- C Zorgdrager 4-2

1 Marcel Beernink

2 Cor Zorgdrager

3 Bert de Lange

4 Levi de Witte

De 2e voorronde wordt gehouden op vrijdag 15 februari. Deze zit vol, de loting zal gedaan worden op dinsdag 5 februari.