Hardenberg

Eerste velletje vernieuwde 'hospicepostzegel' voor wethouder Breukelman

Door de redactie

Maandag 14 oktober kwam wethouder Martijn Breukelman 's middags naar hospice 't Huis aan de Vecht in Hardenberg. De St. Vrienden van het Hospice presenteerde daar de tweede opvolger van de vier jaar geleden uitgebrachte 'eerste hospice postzegel' van Nederland. Vriendenvoorzitter Gerrit Jan Smit bood hem het eerste velletje van de prachtige nieuwe hospicepostzegel aan.

G.Brokelman

"Als Vrienden bedenken we allerlei acties om het hospice in Hardenberg en omgeving onder de aandacht te brengen" zegt Gerrit Jan die naast vriendenvoorzitter zelf ook filatelist is. "De hospicepostzegel is niet zozeer een actie om geld voor het hospice bij elkaar te brengen maar meer om het hospice, in dit geval letterlijk, op de kaart te zetten. Op de post die vanuit het hospice verzonden wordt plakken we dan ook onze eigen 'hospicezegel', bijzonder toch?"

"De foto voor de postzegel is dit keer gemaakt door Léon van der Brug die als vrijwillige huisfotograaf aan het hospice is verbonden. Hierna hebben we de postzegels in een beperkte oplage van 1500 stuks door Post NL laten drukken" vult vriendenpenningmeester Aad Kolthof aan.

"Een prachtig initiatief" zegt wethouder Martijn Breukelman. "Jullie slagen er telkens weer in om het hospice en het bijzondere werk dat hier door vooral de vele vrijwilligers wordt verricht op een mooie manier onder de aandacht te brengen. De postzegel is ook dit keer weer prachtig geworden". Als u ook in het bezit wilt komen van deze bijzondere postzegel en het hospice wilt steunen dan kunt u contact opnemen met vriendenvoorzitter Gerrit Jan Smit (smitgj1606@gmail.com). Een velletje van tien zegels kost 12,50 euro en de opbrengst komt natuurlijk ten goede aan het Hospice.