Hardenberg

Eerste sleutel Hof van Hardenberg overhandigd

Door de redactie

Na een bouwtijd van vier maanden ontvingen op donderdag 9 juli Jan en Diny van der Kamp de eerste sleutel van Hof van Hardenberg uit handen van wethouder Martijn Breukelman. Het Hof van Hardenberg omvat vijftien levensloopbestendige koopwoningen. Naast wonen staan noaberschap, zelfredzaamheid en zelfstandigheid centraal.

Wethouder Breukelman: "Als gemeente Hardenberg vinden we het belangrijk om ook in het centrum van de stad te zorgen voor woonruimte die geschikt is voor senioren. Daarnaast willen we graag initiatieven uit de samenleving stimuleren en faciliteren die de banden tussen onze inwoners versterken. In Hof van Hardenberg komt dit op een mooie manier samen. Ik ben dan ook blij dat we als één van de eerste gemeenten in Nederland een Knarrenhof hebben en daarmee onze inwoners de mogelijkheid bieden om zo lang mogelijk op een goede manier zelfstandig te kunnen blijven wonen".

Jan en Diny van der Kamp, bewoners Hof van Hardenberg: "Hof van Hardenberg is een prachtig project geworden. Het oog voor elkaar hebben en kleinschalig wonen met een groep gelijkgestemden is ons op het lijf geschreven. Wij kijken ernaar uit om hier onze intrek te nemen. Ons Hof van Hardenberg zit geweldig mooi in elkaar, complimenten voor alle betrokkenen".

Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: "Ik ben er trots op dat het dankzij gemeente Hardenberg gelukt is om huisvesting ¿ en voor ons het tweede Knarrrenhof-project - te realiseren waar een grote vraag naar is. We zien de belangstelling voor het wonen in een hof waar noaberschap en zelfstandigheid centraal staan steeds verder toenemen".

Peter Prak, Stichting Knarrenhof Nederland: "Al sinds 2013 zijn we bezig met een Knarrenhof in Hardenberg. Gelukkig heeft de gemeente vanaf het begin met ons volharding getoond, het kan lastig zijn maar moet lukken. Het is dan prachtig om te zien hoe Trebbe binnen vier maanden de woningen uit de grond stampt. We kunnen de sleutels overhandigen aan een aantal dolgelukkige huishoudens, waarvan er zelfs twee voor dit concept vanuit de Randstad naar Hardenberg verhuizen".