Twenterand

Eerste lokale Sportfestijn Twenterand

Door de redactie

Sport en bewegen is belangrijk voor Twenterand en haar inwoners. Om lokale sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje te zetten, organiseerde het Sportplatform Twenterand in samenwerking met de gemeente vrijdag 6 september het eerste lokale sportfestijn bij Het Punt in Vroomshoop.

Ex-schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert was uitgenodigd om over de ervaringen uit zijn topsport carrière te vertellen. Met zijn verhaal getiteld 'Zonder strijd geen overwinning' nam hij de aanwezigen mee in de moeizame strijd die uiteindelijk leidde tot zijn olympische titel op de 1500 meter in Vancouver in 2010.

Genomineerden

Onderstaande sporters zijn tijdens het sportfestijn in het zonnetje gezet voor hun bijzondere sportprestatie van afgelopen jaar: Luuk Bos, Zwemclub VZ&PC, Luuk zwemt bij de beste drie van Nederland in zijn leeftijdsklasse. Hij is Nederlands kampioen geworden op de 100 meter rugslag bij de Jeugd en heeft daarnaast afgelopen jaar vele medailles gewonnen. Piet van Nederpelt, Henk de Olde, Henk de Jonge, Drie bandenteam biljartvereniging Het Punt, Competitie poule winnaar, winnaar district wedstrijden, winnaar gewest wedstrijden en Landskampioen 3 banden 3de klasse. Mark Paters, Damclub Witte van Moort, Nederlands kampioen dammen C-categorie en Nederlands kampioen sneldammen in de C-categorie. Bertwin Letteboer, Damclub Witte van Moort, Derde bij het NK-dammen in de C-categorie en tweede bij het NK sneldammen in de C-categorie. Robin Löwik, Nederlands Kampioen op de weg voor elite zonder contract. Aansluitend was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje medesporters beter te leren kennen.