Hardenberg

Een verslavend boek

Door de redactie

Een verslavend boek, dat je in één adem uitleest en niet meer weg wilt leggen. Zo wordt het debuut "De geknakte primeur..Misdaad en bedrog in Zwolle" genoemd, geschreven door oud-Dedemsvaarter Bernd Klein, die momenteel in Zwolle woont. Het is een spannende thriller, die afgelopen vrijdag officieel op de markt werd gebracht door Uitgeverij Boekscout.

 

In "de geknakte primeur - Misdaad en bedrog in Zwolle" houdt Bernd Klein uit Zwolle je aandacht volgens de uitgever tot het einde vast. "Je volgt journalist Lucas op de voet als hij op jacht is naar de primeur over de ontwikkelingen van een schokkende moordzaak en zelf verstrengeld raakt in het onderzoek.

 

Ambitieuze journalist 

De gretige misdaadjournalist Lucas Wielaard mag als eerste publiceren over een geruchtmakende moordzaak. Zijn ambitie overheerst echter al snel, waardoor hij ongewild een grote rol krijgt in zijn eigen reportage. Er ontstaat een intensieve zoektocht in en buiten Nederland, waarbij ook de gevoelige familiegeschiedenis wordt opgerakeld. Betrokkenen proberen de zelfverzekerde Lucas op allerlei (misdadige) manieren te beïnvloeden, maar hij dendert onverminderd door met zijn jacht op een primeur. Een tragische gebeurtenis lijkt hier verandering in te brengen. Als verslaggever van de misdaad met 'vrienden' aan beide kanten van de wet, balanceert de onervaren Lucas op een dun lijntje tussen goed en kwaad. Het evenwicht is regelmatig ver te zoeken, want geen enkel middel blijft door de gedreven journalist onbenut. Iets wat ook geldt voor de criminele figuren waar de Zwollenaar het tegenop moet nemen. Een uitermate spannend verhaal voor uren leesplezier", licht Boekscout een tipje van de sluier over het verhaal op.

 

Nieuwe schrijftalenten

Het boek, waaraan de geboren en getogen Dedemsvaarter bijna twee jaar heeft gewerkt,  telt ruim driehonderd pagina's en is in paperback uitvoering verkrijgbaar via Boekscout voor 23,50 euro inclusief verzendkosten in Nederland en België. Uitgever Boekscout in Soest is een uitgever met een uniek karakter dat gebruik maakt van de printing on demand-techniek. Inmiddels hebben meer dan tienduizend auteurs de kans gekregen met hun boeken te verschijnen en heeft Boekscout al heel wat schrijftalenten in Nederland en België weten op te sporen, waartoe Bernd Klein ook zeker behoort.