Coevorden

Een verdiende overwinning SCD´83 tegen CSVC.

Ingezonden

Na het matige spel tegen Elim twee weken terug en de nederlaag van vorige week tegen SVN´69 waren de mannen van Marcel Smid gebrand op een overwinning. Bij CSVC uit Coevorden werd op een belabberd veld onder leiding van scheidsrechter Geert Nijboer uit Emmer Compascuum een verdiende 0-3 behaald.

SCD'83 kwam uitstekend uit de startblokken en wist door snelle combinaties vaak de vrije man te vinden. In de 7e minuut kreeg Ingwer Huizinga de bal die met een snelle voetbeweging zijn man passeerde en laag voorgaf op de meegelopen Mathijs Schumacher die eenvoudig de 0 — 1 achter doelman Rogier Assen deponeerde. Net als vorige week thuis tegen SVN een snelle voorsprong voor SCD'83, maar de heren uit Dedemsvaart hadden deze week de les geleerd. Achterin gaf SCD'83 weinig tot niets weg en voorin bleef het geduldig en scherp. Rond de 35e minuut kon Marc van der Graaf 1 op 1 doorlopen op de keeper na een geweldige aanval. Op het moment van uithalen werd Van der Graaf binnen de 16 gehaakt door de goalie, een penalty was het logische gevolg. Nick Dekker scoorde met een bekeken strafschop de 0-2. SCD'83 kon dus met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken, behalve de goed spelende Ingwer Huizinga. Op het moment dat de scheidsrechter floot voor de rust werd hij namelijk nog in het gezicht geraakt door een te hoge voet met als gevolg een flinke snee en einde wedstrijd voor hem. Rust: 0-2.

In het tweede deel verscheen CSVC aan de aftrap met maar liefst 4 aanvallers waardoor de Dedemsvaartse defensie 1 op 1 kwam te staan. Mede door de goede organisatie achterin bij SCD'83 kon de thuisploeg ondanks deze wissel weinig uitrichten. SCD'83 kreeg vlak na de rust zelf enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar faalde in de afronding.

De hoop voor de CSVC op nog een stuntje werd in de 72e minuut definitief de kop in gedrukt. Een schitterende lange pass van Thomas Snoeijer bereikte Nick Hofman die de 0 — 3 binnen tikte. Met deze goal werden de 3 punten definitief veilig gesteld en komt het puntentotaal op 42 na 22 wedstrijden.