Hardenberg

Eén loket voor aanvragen ondersteuning kinderen

Door de redactie

De gemeente Hardenberg heeft sinds gisteren één digitaal loket voor alle jeugdfondsen: 'Samen voor alle kinderen'. Hiermee wordt het aanvragen van een financiële ondersteuning voor culturele, educatieve en sportactiviteiten voor kinderen en jongeren eenvoudiger en makkelijker. Hardenberg is de eerste gemeente in Overijssel die de ondersteuning voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zo aanbiedt.

Schoolreisjes, sporten, muziekles een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt heel gewoon dat alle kinderen in de gemeente dit kunnen doen. Maar niet iedere ouder kan dit betalen. Eén op de negen kinderen groeit namelijk op in armoede. Gemiddeld drie kinderen per klas. "Voor kinderen is het heel belangrijk dat ze gewoon mee kunnen doen. Net als alle andere kinderen, zegt wethouder Gitta Luiten. "Ook als er thuis niet genoeg geld is. Want geen enkel kind verdient het om door armoede langs de zijlijn te staan. Ieder kind moet mee kunnen doen, of het nou gaat om een schoolreisje, muziekles of lidmaatschap van een sportvereniging".

Aanvragen eenvoudiger

Er zijn veel stichtingen of organisaties die kinderen uit gezinnen met weinig geld ondersteunen. Zowel landelijk als lokaal. Voor ouders en tussenpersonen, zoals scholen of sportverenigingen, was het echter vaak een zoektocht bij welk fonds ze een bijdrage konden vragen. Door het aanbod via één digitaal loket aan te bieden hoeven aanvragers zich niet meer te melden bij verschillende aanbieders. Zo wordt het aanvragen een stuk eenvoudiger. Ook ouders die het vervelend vinden om hulp te vragen, kunnen het op deze manier zelf regelen.

Uniek aan het Hardenbergse loket is dat naast de landelijke jeugdfondsen ook de lokale Stichting Vecht voor Jeugd meedoet. Verder wil de gemeente uiteindelijk meer lokale initiatieven aan laten sluiten bij 'Samen voor alle kinderen'. Nu al wordt deelgenomen door: Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel, Stichting Leergeld IJssel en Vecht, stichting Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Vecht voor Jeugd.

Feestelijke aftrap

Tijdens de feestelijke aftrap op donderdag 12 september in het gemeentehuis opende wethouder Gitta Luiten, samen met vertegenwoordigers van de deelnemende fondsen het nieuwe digitale loket: www.samenvoorallekinderen.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer