Hardenberg

Een echte BOCK heeft doppen op

Door de redactie

Een echte BOCK heeft doppen op! Dat is dit jaar de boodschap van de BOCK-campagne, de veiligheidscampagne rondom carbidschieten. Een carbidknal is al gauw 120 decibel, het gebruik van oorkappen, is dus zeker aan te raden!

Carbidschieten is een prachtige en gezellige traditie, die ook de carbidschutters uit de omgeving van Hardenberg graag in stand willen houden. Helaas gebeuren er elk jaar nog steeds ongelukken tijdens het carbidschieten. Vaak ontstaan die door onwetendheid of het nemen van onnodige risico's. De BOCK-campagne richt zich daarom op veilig carbidschieten. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller. Dit is de persoon binnen de groep die aandacht heeft voor de veiligheid bij en rondom de traditie van carbidschieten.

Prijsvraag

De brandweer Hardenberg, onderdeel van Veiligheidsregio IJsselland, heeft rondom deze campagne een prijsvraag uitgezet. Voor de winnaar lagen er stoere oorkappen klaar op de brandweerkazerne. Op de vraag hoeveel water de tankwagen van de brandweer Hardenberg vervoert gaf Ineke Gerrits uit Brucht met 15.000 liter water het juiste antwoord. Zij ontving de oorkappen uit handen van brandweermannen Robin Pasop en Gerben Odink.