Hardenberg

Een bewuste date in de supermarkt

Door de redactie

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Vechtdal Boert Bewust wil ook graag op date. Een date met u, de consument/burger. Op een bijzondere, maar zeer passende locatie, namelijk...de plaatselijke supermarkt.En wel op vrijdag 6 maart, want op Valentijnsdag hangt er al zoveel liefde in de lucht er zijn er al vele dates gaande.

Het is namelijk zo dat de Boeren van Nederland vandaag een date hebben met burgers, bekende, en onbekende Nederlanders, genaamd #Makeadate! Maar de Vechtdal Boert Bewust-boeren willen ook graag op 6 maart met u in gesprek in verschillende supermarkten in het Vechtdal. Zij doen dat in samenwerking met studenten van de Landbouwschool (groene sector) Landstede.

Sticker uw bewuste keuze

Waar let u op bij het kopen van uw etenswaren: is het in Nederland geproduceerd, is het diervriendelijk, milieuvriendelijk, voedselveilig of let u ergens anders op? Tijdens de date in de winkel delen Vechtdal Boert Bewust-boeren stickers uit die u op een artikel kunt plakken, wat voor u een bewuste keus is. Graag kijken zij samen met u tijdens de date naar deze bewuste keuze en gaan ze graag met u in gesprek. En uiteraard vertellen de boeren graag iets over hun werkwijze en de levering van vele producten in de supermarkt.

Dus: Hoe Boert Bewust bent u? En hoe bewust boeren wij?

Hebben we een date?

Graag nodigt Vechtdal Boert Bewust u uit op 6 maart om in gesprek te gaan over hoe bewust u uw producten koopt? U hoeft zich niet aan te melden, maar de boeren lopen u graag tegen het lijf in de supermarkt. Hoe meer dates, hoe meer liefde en begrip, dus mocht u agrariër zijn en mee willen doen aan onze ludieke actie? Laat ons dan weten voor 24 februari via vechtdalboertbewust@gmail.com.