Hardenberg

Ed Stuijlaart in de Voorveghter

Door de redactie

Ed Struijlaart brengt op donderdag 14 november in theater De Voorveghter een ode aan de gitaar en aan zijn helden in Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran.

Van de 'Crossroads' van Robert Johnson naar het 'Seattle' van Jimi Hendrix. Een avond voor de liefhebber van de gitaar! Het begon voor Ed Struijlaart allemaal toen hij op 8 jarige leeftijd Eric Clapton op TV zag. Hij wist het meteen: De gitaar wordt mijn beste vriend. Voor zijn negende verjaardag kreeg hij zijn eerste gitaar en was voorgoed verkocht. In het theater, tijdens Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran, vertelt Ed zijn verhaal aan de hand van zijn gitaarhelden. Die waren er altijd op de juiste momenten. "Als ik in de put zat waren ze er met liedjes om me uit die put te trekken, als ik me goed voel dan zijn ze er met liedjes om dat gevoel vast te houden én ze inspireren me om zelf liedjes te schrijven". Dat Struijlaart succesvol liedjes weet te schrijven blijkt wel uit de vier NPO Radio 2 Topsongs die hij reeds op zijn naam heeft staan. Ook schreef hij met Peter Slager (BLØF) de muziek voor SOOF de Musical.

Kaarten

Kaarten (aanvang 20.15 uur) zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.