Hardenberg

Echtpaar Stoeten viert briljanten huwelijk

Door de redactie

Evert-Jan en Lubbegien Stoeten-Snijders vierden woensdag 22 mei hun 65e huwelijksdag. Ze zijn respectievelijk 91 en 89 jaar, ze leerden elkaar kennen op straat tijdens een feestdag in het centrum van Hardenberg. Burgemeester Peter Snijders kwam een dag later naar Rheeze om het briljanten paar de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hardenberg.

In 1954 trouwde het echtpaar in het voormalige stadhuis van Heemse. Evert-Jan werd geboren in Rheeze en groeide op als jongste kind in een gezin met vijf kinderen. Al op jonge leeftijd hiep Evert-Jan zijn vader Jan op het gemengd boerenbedrijf. Dagelijks werden de twaalf melkkoeien handmatig gemolken en kippen en varkens gevoerd. Op dertigjarige leeftijd nam hij de bedrijfsvoering over.

Lubbergien Snijders werd als tweede telg geboren en groeide op in Anerveen in een gezin van zes kinderen. Na de huishoudschool in Hardenberg stak zij haar handen uit de mouwen en hielp haar moeder Jennigje in de huishouding. Het huwelijk van echtpaar Stoeten werd gezegend met een zoon en drie kleinkinderen. Lubbergien heeft jarenlang en met veel plezier gewerkt als vrijwilliger in zorgcentrum Oostloorn. Nu geniet ze van lezen en handwerken. Evert-Jan blijft op de hoogte van de agrarisch sector door het lezen van het weekblad De Boerderij.