Hardenberg

Echtpaar Odink 50 jaar getrouwd

Door de redactie

Het echtpaar Odink-Pot uit Ane vierde donderdag 6 februari het 50-jarig huwelijksjubileum. Wethouder Alwin te Rietstap bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

De levensloop van het goudenpaar vermeldt dat Janny Pot, 72 jaar als derde telg geboren is in Hardenberg. Ger Odink eveneens 72 jaar werd geboren in Oud-Lutten als enigst kind uit een tweede huwelijk.

Ger ging na de Technische school in Hardenberg aan het werk als schilder bij Reinders in Gramsbergen. Daarna werd de Coöperatie in Hardenberg zijn volgende werkgever. Op 26-jarige leeftijd werd een move gemaakt en startte Ger zijn eigen rijdende muziekschool. Deze vorm van muziekles geven aan huis was nieuw in Nederland. Hierna werd Verheijen vrachtwagenhandel in Hoogeveen zijn werkgever. Op 56-jarige leeftijd werd een camping opgestart in de buurtschap Engeland onder de naam de Scheffershoeve. Janny Pot volgde een opleiding aan de meisjesvakschool in Coevorden waarna de Emma school te Zwolle met succes werd afgerond als kinderverzorgster. De eerste guldens werden verdiend bij o.a. Stichting Gezinsoord en het Irene ziekenhuis in Arnhem. Haar verdere werkzame leven werd ingevuld als kraamverzorgster. Het echtpaar leerde elkaar kennen bij zalencentrum Mulder. Na twee jaar verkering werd er getrouwd in het gemeentehuis van Hardenberg. Precies 50-jaar later werd er weer feest gevierd in hetzelfde etablissement in Baalder. Het huwelijk werd gezegend met 5 kinderen en 10 kleinkinderen.