Hardenberg

Echtpaar Borgman zestig jaar getrouwd

Door de redactie

Het echtpaar Borgman-van der Haar kreeg op vrijdag 15 november bezoek van burgemeester Jan Willem Wiggers. Het stel vierde dat zij op woensdag 13 november precies zestig jaar geleden elkaar het jawoord gaven in het toenmalige gemeentehuis in Gramsbergen.

Het paar leerde elkaar kennen tijdens een wandeling in Gramsbergen. Na de huwelijksplechtigheid verhuisden ze naar Rotterdam. Het huwelijk werd gezegend met een twee kinderen en vier kleinkinderen.

Zwier Borgman groeide op in Eelde als zesde telg in een gezin met zeven kinderen. Na de MULO in Groningen verdiende hij zijn eerste guldens bij de Post-Telefoon-Telegraaf (PTT) in Rotterdam. Marrie van der Haar groeide op in Gramsbergen als oudste kind in een gezin met vijf kinderen. Na de huishoudschool in Coevorden werd dameskapsalon Bennink haar eerste werkgever. Nu woont het paar met veel plezier aan De Binder in Gramsbergen. Zwier geniet van voetbal bij de plaatselijke groen-witte trots en Marrie houdt van puzzelen, zwemmen en gymnastiek.