Hardenberg

Echtpaar Bakker-Vos 60 jaar samen

Door de redactie

De feestelijke boog en vlaggenlijn zijn haast niet nodig om te merken dat het feest was bij de familie Bakker uit Sibculo. De stralende glimlach van het echtpaar Henk Bakker, 87 jaar en Hennie Bakker-Vos, 82 jaar zegt al genoeg. Het paar trad maar liefst zestig jaar geleden in het huwelijk in het voormalige stadhuis van Heemse. Burgemeester Peter Snijders kwam donderdag 10 januari naar de het echtpaar om hen de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hardenberg.

Henk Bakker groeide op in Vriezenveen al tweede telg in een gezin met zeven kinderen . Op veertienjarige leeftijd werden de eerste guldens verdiend bij het akkerbouwbedrijf van boer Biewenga in Sibculo. Hierna volgde textielfabriek Ten Cate in Almelo. De laatste werkgever werd Siers groep leiding & Montageprojecten Oldenzaal . Na een 25 jarig dienstverband werd op zestigjarige leeftijd gebruik gemaakt van een VUT regeling.

Hennie Vos zag het levenslicht in Bergentheim . Als tweede kind in een gezin van negen kinderen was het al op jonge leeftijd aanpakken in de huishouding. Hennie haar eerste werkgever werd Bendien een textielfabriek in Almelo gevolgd door Jansen & Tilanus eveneens in Almelo. Het paar leerde elkaar kennen op een mooie voorjaarsavond op de Kloosterstaat tussen Sibculo en Kloosterhaar. Het paar werd gezegend met een zoon en vier dochters, zestien kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen.