Hardenberg

E-bike oplaadpunten in centrum Hardenberg

Door de redactie

Gemeente en ondernemers werken al geruime tijd aan een vitale en bruisende binnenstad. In maart is tijdens het eerste Hardenbergse stadscafé het Stadsarrangement voor het centrum van Hardenberg gepresenteerd. Onderdeel daarvan was een aantal presentaties van concrete ideeën voor de binnenstad. Eén daarvan, de realisatie van oplaadpunten voor E-bikes is deze week gerealiseerd.

Het Stadsarrangement richt zich op het verfraaien en compacter maken van het centrum. Door het verbeteren van de uitstraling van de entrees naar het centrum, door te investeren in groen in het centrum en een krachtige relatie met de Vecht. Voor het Marktplein is de ambitie vastgelegd om het plein gezelliger in te richten.

Tijdens het eerste stadscafé in maart hadden Mariska van Braak en Heidi Olthoff-Pultrum van Brasserie De Markt al hun initiatief voor E-bike oplaadpunten in de stad gepresenteerd. Hun idee werd deze week gerealiseerd. In een buitenmuur van de brasserie zijn meerdere oplaadpunten geïnstalleerd. Wie Hardenberg per E-bike bezoekt, kan vanaf nu dus lekker op het terras iets nuttigen terwijl de accu wordt opgeladen en zo het nuttige met het aangename combineren.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer