Hardenberg

e-BATTLE: Leerlingen in de strijd tegen energieverspilling

Door de redactie

In het educatieve project de e-BATTLE gaan leerlingen van Overijsselse basisscholen de strijd aan met energieverspilling. Gewapend met een zelf opgezette energiebesparingscampagne inspireren zij hun medeleerlingen, ouders en buurtgenoten om zuinig om te springen met energie. Zo maken zij zich sterk voor hun eigen duurzame toekomst. Gaan leerlingen uit Hardenberg en Ommen de strijd aan?

In de e-BATTLE gaan de scholen niet alleen de strijd aan met energieverspilling, maar ook met elkaar. Tijdens de final battle stappen de deelnemende scholen in de ring, en bepaalt een deskundige vakjury wie de succesvolste campagne heeft gevoerd.

Aanmelden of meer informatie

De e-BATTLE is een educatief project van Natuur en Milieu Overijssel. In de gemeente Hardenberg werken we nauw samen met Natuuractiviteitencentrum de Koppel. Hardenbergse scholen kunnen zich aanmelden door voorr 31 oktober een mail te sturen naar Ilse Jansen, jansen@natuurenmilieuoverijssel.nl of contact opnemen met de Koppel via info@dekoppel.nl. Maar wacht niet te lang. Er is namelijk slechts plek voor 15 scholen. Geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website. Voor vragen kun je bij Ilse terecht. Bellen mag ook op 06-49876798.

Final battle

Benieuwd hoe het er op zo'n 'final battle''aan toe gaat? Bekijk dan hier het compilatiefilmpje van het eindevent van de e-BATTLE van 2019. In 2019 combineerden we het eindevenement van de e-BATTLE (basisonderwijs) met eindevenement van Adviseurs van de Toekomst (voortgezet onderwijs).

https://www.youtube.com/watch?v=nFDB7rE2PEw&t=4s