Hardenberg

Dweilorkestenconcours

Door de redactie

Woensdagavond 4 september was de avond tijdens Lichtstad Gramsbergen 2019 dat de dweilorkesten konden laten zien wat ze kunnen. De weergoden waren dit jaar goed gemutst. Bij de start regende het, maar dat hoort bij een 'DWEILorkesten' concours. Het mocht de pret niet drukken.

De dweilorkesten speelden er lustig op los en het publiek genoot hier volop van. Gedurende twee uur traden acht verschillende dweilorkesten op in het centrum van Gramsbergen bij de diverse horecagelegenheden. Een vierkoppige jury beoordeelde de orkesten op de onderdelen: afwisseling repertoire, inspelen op publiek, zuiverheid/kwaliteit en uitstraling.

Na wijs beraad in een hermetisch afgesloten ruimte, verkoos de jury 'Flater Pret Orkest' als winnaar, met als motivatie "De muzikanten spelen alles uit het hoofd, echte muziek". Ondanks de eerste plaats, had de jury ook een kritische noot. "De trombones klonken soms vals". De winnaar van vorig jaar 'Dûvels Geweld' moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was voor 'Veur Gek & Onwies'.