Hardenberg

Duurzaamheidsprijs voor idee voor zonnepaneelbankje

Door de redactie

Wethouder Jan ten Kate van de gemeente Hardenberg heeft op woensdag 13 maart in de raadszaal de winnaar bekendgemaakt van The Green Battle. Dat is een wedstrijd voor scholieren van het Vechtdal College in Dedemsvaart, Hardenberg en Ommen om hun school duurzamer te maken.

Het winnende idee, beloond met een bamboetrofee, was van Lian Bouwhuis en Merlynn Ebbink van het Vechtdal College in Hardenberg. Zij hadden bedacht dat leerlingen van de afdeling techniek zonnepaneelbankjes maken voor op het schoolplein: zitbanken met daarbij een laadpaal die werkt op zonne-energie, zodat de leerlingen hun smartphone of tablet kunnen opladen. Dit idee wordt de komende maanden ook daadwerkelijk uitgevoerd.

De winnaressen gaan op vrijdag 12 april samen met hun klas een dagje naar Wildlands in Emmen voor een kijkje achter de schermen, waarbij er vooral aandacht is voor de duurzame manier van werken in deze dierentuin. Ook de winnende klassen van de scholen in Dedemsvaart en Ommen gaan, samen met hun mentoren, mee.