Hardenberg

Duur puntenverlies Voorwaarts tegen Juliana'32

Ingezonden

Voorwaarts mistte vandaag de geblesseerden Roelofs, Lensen en Dogger. Bovendien kon Rutger Slot niet starten door een lichte blessure. Daardoor speelde Voorwaarts met maar drie spelers die vorig jaar nog acteerden in de tweede klasse, te weten Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels en Roy de Lange.

Na de eerste helft leek er echter nog weinig aan de hand. Voorwaarts 1 kans: 1 goal. Juliana 1 kans: geen goal. En dat ene doelpunt viel precies halverwege. Een fraaie treffer bovendien. De beste man bij Voorwaarts Jordy Wolters schoof keurig door naar het middenveld en gaf een afgemeten pass door het centrum aan de snelle Mauro Slatius: 0-1. Op het eind van de 1e helft werden ze nog verrast door een behoorlijke sneeuwbui. Meteen na rust gaf Voorwaarts de wedstrijd in tien minuten weg. Layon Bicer kwam bij Juliana in het veld. En dat bleek een gouden wissel te zijn. In de eerste minuut nam hij de corner voor de gelijkmaker. Eelco Duin scoorde, waarbij de gehele verdediging stond te schutteren. Het tweede doelpunt werd door Bicer zelf gescoord met hulp van doelman Dinand Stuifzandt. Hij liet een simpele voorzet wel zeer knullig los: 2-1.

Daarna gooide Voorwaarts alles op de aanval. Trainer Tim Nijzink wisselde uiteraard zeer aanvallend. Tim Harms, voor het eerst in de basis, maakte zodoende de negentig minuten vol. Veel kansen kwamen er echter niet. Nick Wessels zag een boogbal tergend langzaam naast gaan en in de blessuretijd raakte Mauro Slatius nog de buitenkant van de paal. Het bleef bij 2-1. De concurrentie pakte op alle velden de volle drie punten. De wedstrijd volgende week tegen het al bijna gedegradeerde Blauw Wit is misschien wel cruciaal. Stuifzandt; van Nuil (78 Thijssen), Wessels, Wolters, Scherphof; de Lange, Klos, Boertje (72 N. Wessels) Eggink (60 Slot); Harms, Slatius.