Hardenberg

Duo Rosemont geeft concert in de Reestkerk

Door de redactie

Stichting Kamermuziek Oud Avereest begint het jaar 2019 op zondag 20 januari in de Reestkerk in Oud Avereest met een bijzonder concert met een heerlijk Weens sausje. Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur.

Elly van Munster, romantische gitaar en Hilde Van Ruymbeke, sopraan, vormen samen Duo Rosemont. In dit wondermooie concert vertolken beide vakmusici liederen uit de Weense vroeg-Romantiek van Franz Schubert, Mauro Giuliani en Louis Spohr, afgewisseld met gitaarsolo's van Giuliani en Johann Kaspar Mertz.

Hilde is gespecialiseerd in muziek uit de vroege Barok en is regelmatig te horen op de Nederlandse kamermuziekpodia met ensembles als La Primavera en Duo Rosemont. Daarnaast zingt zij regelmatig als solist in Bachcantates en oratoria, en als lid van Collegium Vocale Gent o.l.v Philippe Herreweghe, Amsterdam Baroque Choir onder leiding van Ton Koopman en Currende. Samen met Elly van Munster maakte ze de cd 'Deur mijn verschalckte ooghen', met Nederlandse en Italiaanse liefdesliederen uit de 17e eeuw, begeleid op luit en theorbe. Naast liederen met luit richt zij zich samen met Elly ook op vroeg-Romantisch repertoire, begeleid op gitaar. De toegangsprijs bedraagt slechts 13,50 euro inclusief koffie of thee in de pauze. Kom na een mooie wandeling door het prachtige Reestdal op zondag 20 januari genieten van dit romantische concert in de sfeervolle Reestkerk in Oud Avereest.