Ommen

Duo Cibeles in concert

Door de redactie

Op zondag 14 april wordt het seizoen van Vilsterse landgoedconcerten afgesloten met een optreden van viool- en celloduo Cibeles in het landgoedcentrum. Het concert begint om 15.00 uur.

Duo Cibeles is in 2015 opgericht door violist Francisco Deheza en celliste Suzanne van Duuren tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Francisco Deheza begon zijn opleiding bij zijn vader/viooldocent in Spanje en vervolgde zijn studie bij de conservaroria van Pamplona en van Pescara . Vele lessen en masterclasses later wist hij op internationale concoursen diverse prijzen in de wacht te slepen. Suzanne van Duuren studeerde aan diverse conservatoria en speelde al op jonge leeftijd in symfonieorkesten, later ook als soliste. Nu is zij lid van onder meer Boho Strings, dat op bijzondere wijze door het brengen van muziek de wereld beter wil maken. Zie ook www.suzannevanduuren.com.

Deze gelauwerde musici hebben ook als duo vele masterclasses gevolgd. Nu al door de wol geverfd met al hun podiumervaring brengen ze een zeer gevarieerd programma. Van ingetogen gebed, langs pittige Kletzmer, rustige Ierse volksmuziek of juist de krachtige Hongaarse, tot speelse en beweeglijke of jazzy stukken. Werken van o.a. Bloch, Bartok, Schulhoff en Fraser en diverse volksliederen. De entreeprijs is tien euro, voor jongeren tot en met achttien jaar is het concert gratis.

Wandelen over het landgoed

Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur. Adres Landgoedcentrum: Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.