Hardenberg

Duo Berends en van Vuuren in de reestkerk

Door de redactie

Nu de herfst definitief haar intrede heeft gedaan in ons land en de bomen en struiken ons opnieuw hun bladeren tonen met de prachtigste kleuren van rood, oranje tot felgeel, krijg je zin in iets wat daarbij hoort: een mooi klassiek concert met kamermuziek op de zondagmiddag in een mooie kerk in de buurt met een warme kop thee of koffie halverwege.

Theo Scholten

Zo'n concert is er: op zondag 17 november a.s. in de Reestkerk te Oud Avereest. Stichting Kamermuziek Oud Avereest organiseert dan een concert met Duo Berends en Van Vuuren (cello en piano). Aanvang: 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur.

Marit Berends en Jacoline van Vuuren vormen sinds 2017 Duo Berends en van Vuuren. Vanaf hun eerste samenwerking ontdekten zij hun gemeenschappelijke liefde voor het prachtige cello-piano repertoire. Hun gedeelde enthousiasme en ambitie resulteerde in het ontstaan van Duo Berends en van Vuuren. Het repertoire van Duo Berends en van Vuuren is gevarieerd: de mooiste werken in de cello/piano literatuur, Fantasiestücke van Schumann, Cellosonate in e van Brahms en andere prachtige werken. De stijl van dit duo kenmerkt zich door muzikale diepgang, een gedegen uitvoering van de werken en een persoonlijke presentatie afgestemd op het publiek. Op zondagmiddag 17 november spelen zij werken van Brahms, Rachmaninov, Tsjaikovsky, Beethoven, Schumann en Pärt. Kom op deze herfstdag genieten van prachtige muziek in de gezellige Reestkerk met zijn fraaie akoestiek. De entree bedraagt €15,00 inclusief koffie of thee in de pauze. Kaarten reserveren via de website www.skoaconcerten.nl is mogelijk.