Hardenberg

Druk weekend voor Basketballvereniging Second Dribble

Ingezonden

Het was een druk en sportief weekend voor de vrijwilligers en teams van Basketballvereniging Second Dribble Hardenberg. Zaterdagochtend was het al vroeg druk in Sporthal De Slag. Second Dribble organiseerde i.s.m. NBB-regio Oost het eerste peanuttoernooi van dit seizoen. Het thema was "Samenspelen". Tijdens deze toernooien staat het spelplezier voorop. Tegelijkertijd worden de beginnende basketballertjes spelenderwijs wegwijs gemaakt in de basketbalsport. Maar liefs 7 teams hadden zich ingeschreven. Second Dribble deed mee met een U8 en een U9/10 team. Uiteindelijk was het team van de Jolly Jumpers dat het beste had samengewerkt tijdens het toernooi. Als beloning kreeg dit kleine en heel jonge team een grote slagroomtaart. Onder luid applaus van het vele publiek nam de aanvoerder de taart in ontvangst. Second Dribble kan terugkijken op een sportief en organisatorisch geslaagd toernooi.

's Middags speelde Second Dribble U12 uit in Tubbergen tegen Jolly Jumpers. Het onervaren team Uit Hardenberg speelde een goede wedstrijd. Het wist lang bij te blijven bij de tegenstander. In de 7e periode leek Jolly Jumpers de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Maar in de 8e periode was het Second Dribble dat weer de bovenhand had. Eindstand 54-40 (10-8; 8-2; 6-6; 8-6; 8-4; 10-4; 4-10)

Second Dribble U14 jongens ontving thuis in sporthal De Kamp Risne Stars uit Rijssen. Na een flitsende start van de thuisploeg was het de tegenstander die brutaal de leiding nam. Maar in de 2e en 3e periode vocht Second Dribble zich knap terug in de wedstrijd. Helaas was een eindsprint van Risne Stars net te veel voor Second Dribble om de wedstrijd te kunnen winnen. Eindstand 33-43 (6-14; 12-10; 10-6; 5-13)

Als laatste kregen de mannen van Second Dribble U20 de absolute koploper op bezoek in sporthal DeKamp, Valley Bucketeers uit Nijverdal. Al gauw bleek de tegenstander een behoorlijke maat te groot voor de Hardenbergers. Ondanks het grote klassenverschil wist de thuisploeg toch nog 20 punten te maken. Eindstand 20-67 (7-19; 1-10; 6-20; 6-18).