Hardenberg

Druk weekend voor Basketballvereniging Second Dribble

Ingezonden

Bijna alle teams van Second Dribble moesten zaterdag aan de bak. 's Morgens heel vroeg vertrok de U9 richting Zeewolde voor een peanuttoernooi. Het thema was de "De beste YELL". Vol enthousiasme werden de wedstrijdjes gespeeld. Ondanks de inzet werd er helaas niet gewonnen. Wel ontving het team de 1e prijs voor de beste Yell. Voor vertrek naar Hardenberg werden de overheerlijke soesjes opgegeten.

De U12 meisjes ontvingen in De Slag de Risne Stars. Het team speelde erg goed. Verdedigend hielden de meiden Risne Star goed in bedwang. Dit resulteerde regelmatig in het overnemen van de aanval op de tegenstander. Maar het verschil in punten bleef heel lang klein. Tegen het eind van de wedstrijd nam Second Dribble toch duidelijk afstand van Risne Stars. Een mooie overwinning voor het team. Eindstand 38-17.

De U16 ontving de koploper Amical in de Kamp. Vooral in de 1e helft gaf de U16 geen centimeter toe. Amical was wat verrast en had moeite met de thuisploeg. Second Dribble gaf heel goed partij. De hele wedstrijd wis het dichtbij Amical te blijven. Helaas ging de wedstrijd wel verloren ondanks het goede spel. Eindstand 41-56.

Als laatste ontving de U18 in De Kamp basketbalvereniging Olstars uit Olst. Beide teams maakten er een leuke pot van. Het was fel, maar niet gemeen. In de verdediging en in de aanval lieten beide teams mooie dingen zien. Olstars leidde de hele wedstrijd. Maar Second Dribble wist regelmatig de achterstand te verkleinen. Het team speelde erg goed. Desondanks werd de wedstrijd helaas verloren. Eindstand 53-76.

Wil je ook basketballen? Meedoen bij een training van één van onze teams kan altijd. De trainingsavonden zijn op maandag tot en met donderdag in sporthal De Kamp. Voor elke leeftijd is er een team. Daarnaast hebben we ook een prachtig rolstoel team. Ook daar mag je gerust een paar keer mee trainen. Je hoeft geen beperking te hebben. Wel veel inzet.

Zie voor meer info www.second-dribble.nl. Of stuur een mail naar secretaris@second-dribble.nl.