Hardenberg

'Druk moet niet te groot worden"

Door de redactie

In verband met corona is de opname-capaciteit bij de Hospice Dedemsvaart teruggebracht van 2 naar 1 gast. "Om de druk op de vrijwilligers niet te groot te maken," licht voorzitter Bert Linde de maatregel toe.

 

De voorzitter geeft aan dat het bestuur van het Familie Assenhuis de hospice heel graag open wil houden, maar ook rekening wil houden met de vrijwilligers, waarvan een aanzienlijk deel tot de kwetsbare groep met betrekking tot het corona-virus behoort

 

Rustpauze

"Bovendien hebben wij binnen onze voorzieniening niet de ruimte om de families van twee gasten gescheiden op te kunnen vangen en op die manier te voldoen aan de afstandsmaatregelen van het RIVM. Daarom hebben wij besloten voorlopig één gast per keer op te nemen en na diens verscheiden  een rustpauze van 3 à 4 dagen in te lassen, zodat de vrijwilligers in alle rust kunnen schoonmaken en even op adem kunnen komen. Onze gasten kunnen wel bezoek ontvangen, maar conform de veiligheidsregels, met slechts twee personen tegelijk. 

 

Meer vrijwilligers

De nieuwe maatregelen zijn inmiddels een paar weken in werking en voldoen tot dusverre. Mede dankzij de nieuwe aanwas van vijf vrijwilligers, die zich spontaan hebben aangemeld naar aanleiding van een kleine wervingsactie op Facebook begin september.