Hardenberg

Droomdag voor familie uit Hardenberg

Door de redactie

Op zaterdag 26 oktober verwelkomt Stichting Droomdag ruim 21 gezinnen op de rode loper bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Ook een familie uit Hardenberg is hierbij aanwezig. Het gezin met 3 kinderen mag genieten van een welverdiende Droomdag omdat één van de ouders van het gezin ernstig ziek is. Stichting Droomdag verzorgt Droomdagen voor gezinnen waarvan een van de ouders langdurig of ongeneeslijk ziek is.

Boeven vangen

De dag begint met een hartelijke ontvangst over de rode loper en daarna is het tijd is voor een kop koffie met een taartje. Vervolgens gaat het gezin naar de eerste activiteit, dat nog een verrassing is. En uiteraard volgen er op deze Droomdag nog veel meer verrassende belevenissen. Dit kan bijvoorbeeld variëren van het rijden in een limousine tot het vangen van een heuse boef. Het programma wordt gebaseerd op de wensen van het gezin. En vindt plaats in samenwerking met diverse bedrijven/sponsoren.

Indien nodig, worden er natuurlijk ook rustmomenten voor het gezin ingebouwd. Een Droomdag is volledig verzorgd, inclusief eten en drinken. Vrijwilligers van de stichting leggen de complete dag vast op foto en film, zodat er nog lang nagenoten kan worden van deze unieke avonturen.

Impact gezin

Een zieke ouder heeft een grote impact op het gezin. Kinderen hebben vaak al jong mantelzorgtaken. Tijdens de Droomdag neemt een vrijwilliger van de stichting deze taken even over en mag iedereen zijn of haar natuurlijke gezinsrol hebben. Volop en onbezorgd genieten van elkaar staat centraal. Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een welverdiende DROOMdag waar het gezin naar uit mag kijken!

In 2017 organiseerde stichting Droomdag nog 38 Droomdagen. In 2019 zijn dit er al 130! Elk gezin wordt begeleid door vrijwilligers, die de hele dag 'in dienst' van het gezin staan. Meer weten over stichting Droomdag en/of een gezin aanmelden? www.stichtingdroomdag.nl.