Hardenberg

Drie punten voor Sc Lutten op sfeerloos sportpark

Ingezonden

Geen toeschouwers langs de kant, geen scorebord, geen geopende kantine. In deze sfeerloze ambiance werd zaterdag 3 oktober op sportpark De Kei het competitietreffen tussen SC Lutten en Avereest gespeeld. En de wedstrijd was ook niet om over naar huis te schrijven. In een foutenfestival was uiteindelijk SC Lutten de meest gelukkige en hield drie punten aan het treffen over.

SC Lutten begon overigens voortvarend aan de wedstrijd. Na vier minuten was de uiteindelijke einduitslag van 1-0 al bereikt. Daarvoor had de thuisclub wel de medewerking nodig van de tegenstander. Na een door Thorben Scholten genomen vrije trap, werkte Dani Dokter de bal achter zijn eigen doelman. Na een klein kwartier leek SC Lutten op 2-0 te komen, maar lat (kopbal Frank Altena) en paal (rebound van Ronald Kosse) stonden een treffer in de weg.

Vervolgens nam Avereest steeds meer het initiatief. Hoewel het soms chaotisch oogde, hield de verdediging van SC Lutten goed stand. Het duurde notabene tot de 42ste minuut voor Lars Mulder voor het eerst handelend moest optreden.

Hoe anders verliep de tweede helft. Toen was het juist aan Lars Mulder te danken dat SC Lutten drie punten aan het duel overhield. Minutenlang stonden 21 spelers op de helft van SC Lutten. Met enkele fraaie reddingen van Lars Mulder en kunst en vliegwerk van de verdediging werd de (verdiende) gelijkmaker voorkomen. De beste kansen waren in de slotfase zelfs voor SC Lutten. Na twee knap uitgespeelde counters verschenen respectievelijk Frank Altena en Rick Bennink alleen voor de Avereest-doelman. Ze misten echter: 2-0 of 3-0 zou eigenlijk ook teveel van het goede zijn geweest.