Twenterand

DOS'37 VR1 Kampioen

Door de redactie

De dames van DOS'37 VR1 hebben op woensdag 22 mei geschiedenis geschreven door ongeslagen kampioen te worden in hun klasse. De titel werd binnengesleept in een ware thriller tegen naaste concurrent SVZW VR1.

Koploper DOS had op de laatste speeldag een voorsprong van twee punten op SVZW, zodat een puntendeling voldoende zou zijn voor de Vriezenveense Ladies. DOS startte voortvarend en deelde enkele speldenprikjes uit op het Zwaluwendoel, zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kwamen de dames van SVZW een paar keer gevaarlijk door, maar telkens was keepster Jitske Oord een sta-in-de-weg. Binnen vijf minuten wist ze tot twee keer toe een snijdend schot tegen het aluminium te werken. Ruststand 0-0.

De tweede helft moest DOS vol aan de bak, daar de Zwaluwen-dames vol ten aanval trokken om de noodzakelijke overwinning te pakken. De verdediging van DOS onder leiding van Marjolein Boshoeve-Schoonderbeek en Daniëlle Smelt stond deze avond haar 'mannetje'. Het bleef tot het eind toe billen knijpen voor zowel de DOS-dames als het honderdkoppige publiek. SVZW bleef volop de aanval zoeken, maar 'man' of the match, Jitske Oord, verkeerde in bloedvorm. Ze schudde de ene mooie redding na de andere uit de mouw.

Mooi voetbal was het geenszins van beide kanten, maar de spanning vergoedde veel, waardoor alle toeschouwers tot het eind op het puntje van de bankjes zaten. Eén mooie kans was er nog aan DOS-zijde te bewonderen, zo'n vijf minuten voor tijd, maar de snoeiharde volley van Lisanne Vos met scheerde net over de deklat van het Zwaluwendoel.

In de 62e minuut floot scheidsrechter Jan Smelt voor het einde van een ware thriller, waarna de ontlading van het team van trainer Richard Smit en leidster Linda Handel enorm was. De feestvreugde op het kunstgrasveld was een lust voor het oog voor de vele toeschouwers, waarbij de TC-leden Michiel Snippe en Harold Meijers de bloemen overhandigden. De kers op de taart werd overhandigd aan de captain van het team Anja Lamberts, in de vorm van de kampioensschaal, waarna het feest losbarstte.

J.Tempert

J.Tempert