Twenterand

DOS'37 definitief veilig

Door de redactie

Op sportpark Het Midden speelde DOS'37 gelijk tegen De Merino's uit Veenendaal. Door de 1-1 eindstand wisten de Vriezenveners het verblijf in de eerste klasse definitief veilig stellen. Voor de Veenendalers is dat nog niet zeker.

Het duel kende een aantrekkelijk begin met twee ploegen die graag wilden aanvallen. Vooral de gasten kwamen goed uit de startblokken, maar werden niet echt gevaarlijk. Dat was wel Sten Middelkamp namens de thuisploeg, die zijn voorzet op de lat zag belanden. Toch leidde dat niet tot een beter spel bij de Vriezenveners. In de 21e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Aron Koning kwam in balbezit op de eigen helft en verscheen nagenoeg zonder enige weerstand bij het strafschopgebied van DOS. Hij zag zijn kans schoon en schoot de 0-1 binnen. De ploeg van trainer Durmusoglu was geenszins onder de indruk. Amper twee minuten later stond het al weer gelijk. Stef van der Velden werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en bezorgde zodoende zijn ploeg een strafschop. Vaak wordt gezegd dat de speler die gevloerd is, niet vanaf elf meter moet aanleggen. Van der Velden bewees het tegendeel door onberispelijk raak te schieten: 1-1.

Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden, die niet werden benut. Ook niet in de tweede helft. Na de rust was het voor het publiek een saaie vertoning. De Merino's voerden grotendeels de boventoon, maar kwamen niet tot kansen. Ook DOS wist geen mogelijkheden te creëren. De stand bleef ongewijzigd: 1-1.