Twenterand

DOS'37 als poulewinnaar door naar kwartfinales Protos Weering

Door de redactie

In een bomvolle sporthal het Punt in Vroomshoop wist DOS'37 aan haar verplichting te voldoen, om als hoogst spelende veldteam uit de eerste klasse een ronde verder te komen. Hoewel het een verschil van dag en nacht is, veldvoetbal en zaalvoetbal, haast niet te vergelijken, wisten de geel-zwarten 'gewoon' als poulewinnaar de kwartfinale te bereiken.

Dat het klassenverschil op het veld bij zaalvoetbal van weinig invloed is, bleek dan ook wel tijdens de eerste twee wedstrijden van DOS'37 tegen vierde klasser Sportlust Vroomshoop en 3e klasser Mariënberg, waarbij de Vriezenveners twee keer een puntendeling moesten toestaan. Maar gaandeweg de avond groeide men in het toernooi en werden 4e klasser OVC'21 en vijfde klasser Buinen vrij eenvoudig aan de zegekar gebonden.

De thuisblijvers hadden deze avond ongelijk, wàt was het een spannende avond in Het Punt, maar de hal was eigenlijk al afgeladen vol, tenminste wanneer Mariënberg moest spelen. Zij hadden een waar legioen meegenomen. Wat een feest bleek dit voor zowel de neutrale als hun eigen toeschouwers, maar vooral ook voor een veldspeler, om mee te kunnen maken.

Het bleek al na vier wedstrijden, met louter gelijke spelen, dat er in deze poule geen beste nummer 3 van de twintig poules zou doorstoten naar de kwartfinales. Het team dat als nummer 2 door zou gaan, moest onderling in de laatste poulewedstrijd worden beslist, tussen Mariënberg en Sportlust Vroomshoop, waarbij laatstgenoemde voldoende had aan een gelijkspel. Mariënberg wist echter met een minimaal verschil van 1-0 als tweede te eindigen en door te stomen naar de kwartfinale.

En een beste nummer drie? Die kwam er dus inderdaad niet in Vroomshoop.

De loting heeft DOS'37 voor de kwartfinale gekoppeld aan zondaghoofdklasser MVV Alcides uit Meppel, die eveneens poulewinnaar werd, zondag tweede klasser Dedemsvaart die tweede werd in haar voorrondepoule, zaterdag derde klasser ZZVV uit Zuidwolde die eveneens tweede werd in de voorrondes en zaterdag derde klasser Hoogeveen, die als één van de 0 beste nummers 3 doorging. De kwartfinale begint donderdagavond om 18.00 uur in sporthal De Carrousel in Ommen.