Twenterand

Dorpsraad roept op tot gezamenlijke waakzaamheid

Door de redactie

De dagen worden nog steeds korter en het aantal inbraken loopt de laatste tijd weer op. In Vroomshoop en Geerdijk zijn volgens de politie de laatste tijd 'slechts' twee inbraken geweest, maar in het nieuws staan wel weer erg veel meldingen van inbraken in omliggende dorpen tijdens deze donkere dagen. Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk roept daarom ook alle inwoners van Vroomshoop en Geerdijk op om zich aan te melden voor Vroomshoop Waakt. Samen kan de waakzaamheid vergroot worden en daarmee ook de pakkans van inbrekers.

Vroomshoop Waakt bestaat inmiddels twee jaar en telt op dit moment circa 770 gebruikers. Dat is al een fors aantal van de ruim 9.000 inwoners die Vroomshoop en Geerdijk samen tellen. Ondanks de grote hoeveelheid gebruikers ziet Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk toch graag het aantal gebruikers nog flink stijgen. Elke inbraak is er namelijk één teveel en als alle inwoners daar samen voor kunnen zorgen zou dat de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van Vroomshoop en Geerdijk ontzettend vergroten.

De Dorpsraad hoort dat veel buurten een eigen buurtapp hebben en dat is natuurlijk prachtig en bevorderd het noaberschap in de buurt. Het nadeel is dat de Dorpsraad vaak hoort dat daardoor slechts enkelen ook bij Vroomshoop Waakt zijn aangemeld, omdat via via de berichten wel in de verschillende apps zouden komen. Het is natuurlijk erg jammer dat inbrekers weten te ontkomen, wanneer berichten niet snel genoeg door de juiste personen worden gelezen omdat berichten net in de verkeerde app staan. Dorpsraad Vroomshoop roept daarom iedereen op om zich aan te melden voor Vroomshoop Waakt, ook al wordt gebruik gemaakt van een aparte app van een straat of buurt. Hierdoor kan iedereen er samen voor zorgen dat Vroomshoop en Geerdijk veilig blijven!

Aanmelden voor Vroomshoop Waakt kan via de website www.VroomshoopWaakt.nl.

Als laatste wil Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk iedereen alert maken op het feit dat juist rondom en tijdens de Kerstdagen en jaarwisseling veel inbraken plaatsvinden. Wees daarom extra alert en zorg ervoor dat huizen goed afgesloten en verlicht zijn als er niemand thuis is, zodat inbrekers geen kans maken en in het licht komen te staan.