Hardenberg

Donderdagavondconcert met Zevenmaal

Door de redactie

Ook dit jaar brengt interkerkelijk koor Zevenmaal in juli en augustus de reeks donderdagavond orgelconcerten in Hardenberg. Het eerste concert vindt plaats op donderdag 4 juli om 20.00 uur in de Höftekerk.

Het koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Tobias Bethlehem en zal deze avond worden begeleid door pianiste Hannah Tomasini. Zevenmaal begint het concert met de eerste twee delen van Het Magnificat van John Rutter. Vervolgens zal organist en medekoorlid Erik Nijzink de partita over het Magnificat van organist en componist Piet Post spelen. Daarna zingt het koor drie werken van Ola Gjeilo, een hedendaagse Noorse componist: Northern lights, Ubi caritas en The Ground.

Het concert wordt afgewisseld met pianospel van Hannah Tomasini. Zij speelt Gnossiennes 1 ¿ 3 van de Franse componist Erik Satie. Zevenmaal eindigt met 'Abendlied' van Josef Rheinberger. U bent van harte uitgenodigd voor dit mooie en afwisselende concert. De toegang is vrij. Bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven. Zie ook www.donderdagavondconcerten.nl.