Hardenberg

Doekesschool met aparte Wildlands trein op schoolreis

Door de redactie

Op donderdagmorgen 20 juni stapten 240 leerlingen en de leerkrachten van de Doekesschool op de speciale extra trein van Arriva om van Hardenberg naar Emmen te gaan. Arriva zet extra trein en personeel in voor schoolreisje Doekesschool. Om alle 240 leerlingen en hun leerkrachten van Hardenberg naar Emmen te brengen zet Arriva hun speciale Wildlands-trein in en om bij het instappen alles in goede banen te leiden werden er ook extra stewards ingezet.

Elk jaar staat het schoolreisje weer op de kalender. Sommige kinderen geven bij de start van het schooljaar al aan dat ze zin hebben in het schoolreisje terwijl ze dan nog bijna een jaar op moeten wachten, maar nu het einde van het schoolreisje nadert is ook de tijd aangebroken van de schoolreisjes. Schoolreis is voor de kinderen, juffen en meesters een heerlijk dagje uit en tevens een mooie afsluiting van een schooljaar.

Ook op de Doekesschool gaan de leerlingen elk jaar op schoolreis. De leerlingen van groep 1/2 met de bus naar het cowboy en indianendorp in Coevorden. Lekker spelen en ravotten in het leukste en spannendste speelreservaat met touwbruggen, schietkanonnen, een klimwand en nog veel meer. Maar de kinderen ontmoeten er ook knorrende varkens, knuffelige konijnen, mekkerende geiten, tokkende kippen, blatende schapen en trotse pauwen in de kinderboerderij.

Voor de leerlingen van groep 3 tot en met 7 van de school uit de Hardenbergse wijk Heemse werd een andere bestemming gezocht. In andere jaren gingen ze wadlopen, naar het dolfinarium of een attractiepark, maar voor dit jaar werd besloten voor een leuk en leerzaam schoolreisje naar Wildlands. Omdat de Doekesschool in Hardenberg staat en het dierenpark aan het einde van het Vechtdallijn, de spoorverbinding van Zwolle naar Emmen, werd besloten om niet met de bus te gaan, maar met de trein. Reizen per trein is anders dan de auto of de bus en eigenlijk al een klein avontuur, maar daarnaast is het ook goed om leerlingen kennis te laten maken met de verschillende manieren waarop er gereisd kan worden. Daarom werd er contact gezocht met Arriva, maar toen de schooldirecteur vroeg om een groepskaartje voor 240 personen bleef het even stil, maar regiodirecteur Michiel Cusell van vervoersorganisatie was er duidelijk in: 'Natuurlijk gaan we dit regelen!'. Nu staat er niets meer in de weg voor de leerlingen van de Doekesschool voor een fantastisch schoolreisje. Maar zoveel leerlingen stappen er niet dagelijks op station Hardenberg in de trein, dus dat was nog wel even een uitdaging die voorbereiding nodig had, maar voor de mensen van Arriva niet eentje waar ze voor weg willen lopen. Soms zie je weleens een bericht in de media voorbijkomen dat er extra bussen en treinen worden ingezet voor een festival of groot evenement, maar voor een schoolreisje is het niet heel gebruikelijk. Toch was dit de oplossing voor de leerlingen van de Doekesschool. Om alle 240 leerlingen en hun leerkrachten van Hardenberg naar Emmen te brengen zet Arriva hun speciale Wildlands-trein in en om bij het instappen alles in goede banen te leiden worden er ook extra stewards ingezet.

In het dierenpark gaan de kinderen een geweldig schoolreisje tegemoet. Tijdens een speurtocht gaan ze op avontuur in de hete savanne, de vochtige jungle en bezoeken de ijzige polen, om ondertussen allerlei wilde dieren te spotten. Ook mogen de kinderen een kijkje achter de schermen nemen waar de gewone bezoekers niet komen. Zo komen ze in de olifanten- of de nijlpaardenstal, gaan ze met de dierenverzorger in de Vlindertempelkijken bij de vlinderkweekruimtes om transformatie van een rups naar een vlinder te bekijken en gaan ze naar de dieetkeuken waar de dierenverzorger uitlegt hoe ze zorgen voor de juiste voeding voor elk dier. En aan het eind van de dag, dan wandelen de leerlingen terug naar het station in Emmen, staan de stewards klaar om het instappen te begeleiden en gaan de leerlingen van de Doekesschool met de trein terug naar Hardenberg.