Hardenberg

Doe mee met 'Het perfecte Plaatje'

Door de redactie

De Stuw jongerenwerk organiseert het perfecte plaatje van de gemeente Hardenberg, afgeleid van het bekende televisieprogramma 'Het Perfecte Plaatje'. Jongeren tussen 15-27 jaar die al fotograferen of het juist willen leren, kunnen allemaal meedoen.

Het jongerenwerk merkt dat jongeren zich meer gaan vervelen door maatregelen van het coronavirus. Naast dat er online activiteiten worden georganiseerd geven ze aan ook zelf aan de slag te willen gaan. Veel jongeren geven aan geïnteresseerd te zijn in fotografie. Het jongerenwerk is daarom aan de slag gegaan met de organisatie van 'Het perfecte plaatje van de gemeente Hardenberg'.

Jongeren kunnen zich aanmelden voor 1 maart om mee te doen. De wedstrijd duurt tien weken. Iedere week staat er weer een nieuw thema centraal, hierbij kun je denken aan: landschap, familie of dieren. Rondom dat thema zullen foto's gemaakt worden en beoordeeld worden door drie vaste fotografen en daarnaast zijn er ook wekelijks gastjuryleden die mee zullen beoordelen. Iedere week is er een afvaller en een winnaar.

Winnende foto

De winnende foto zal op het Instagram account van het perfecte plaatje van Hardenberg gepost worden en ook op de website van De Toren. De deelnemers krijgen extra mogelijkheden om tips te krijgen van 'coach' fotografen en er komt een wekelijkse training waar ze aan mee kunnen doen. Deelnemers zijn niet verplicht om een fotocamera te gebruiken, met een telefoon kun je tegenwoordig ook prachtige foto's maken, zo blijft de activiteit toegankelijk voor alle jongeren.

Na tien weken wordt bekend gemaakt wie de winnaar wordt. De winnaar staat een prachtig prijzenpakket te wachten. Het prijzenpakket zal onder andere zal bestaan uit een publicatie van de winnende foto in De Toren, foto groot afgedrukt & andere grote prijzen die nog even als verrassing blijven.

Mee doen?

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met dit project? Of heb je nog vragen? Check dan het Instagramaccount @het_perfecte_plaatje_hberg en geef je op via gewoonactief.nl. Geef je snel op want vol=vol. Deelname is gratis.