Hardenberg

Dodenherdenking Mariënberg

Door de redactie

Op 4 mei vind on verband met de bevrijding van Nederland, de jaarlijkse Dodenherdenking plaatsvinden te Mariënberg.Om 19.30 uur wordt er verzameld op de hoek Nieuweweg/ Stationsweg ten hoogte van de pastorie van de GKv.

Daarna zal voorafgaand aan de stille tocht om 19.35 uur een krans gelegd worden bij het'"NS monument' waarna om 19.40 uur de stille tocht vertrekt richting het monument aan de Nieuweweg. Daar zal een aantal liederen worden gespeeld door leden van de Broederband.

Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen. Daarna worden er kransen/bloemen gelegd door respectievelijk kinderen van groep 7/8 van de gbs de Regenboog, de gemeenten Hardenberg en Ommen en het 4 mei comité. Aansluitend is er voor een ieder die wil gelegenheid om bloemen te leggen.Ter afsluiting zullen we onder begeleiding van de Broederband met elkaar nog twee coupletten van het Wilhelmus zingen.Iedereen wordt vezocht om op deze dag, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang, de vlag halfstok te laten hangen. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, mag de vlag dan feestelijk en voluit laten wapperen.