Kinderpersbureau

Dode hoek project Hardenberg

Door de redactie

Op 3 oktober 2018 zijn we met groep 7 en 8 van OBS Cantecleer naar het dode hoek project geweest dat was georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Hardenberg. Het was op de grote parkeerplaats van de Evenementenhal in Hardenberg.

Door Dani Ekkel

 

 

We werden met z'n allen welkom geheten in een tent waar ons werd uitgelegd waarom het belangrijk is om de gevaren van een dode hoek te weten in het verkeer.

Daarna kregen we in een grote lange vrachtwagen die was ingericht als klaslokaal, allerlei filmpjes te zien over dode hoeken van vrachtwagens in het verkeer.

Vervolgens werden we in groepjes verdeeld en mochten we buiten in vrachtwagens op de bestuurdersplek zitten terwijl de rest van je groep een rondje om de vrachtwagen heen ging lopen. Het was dan de bedoeling dat je keek in de spiegels of je je groep kon zien.

Er waren ook landbouwvoertuigen zoals een maishakselaar en een tractor, hier was het ook de bedoeling dat je keek in de spiegels wanneer je je groep wel en niet kon zien.

Het laatste onderdeel was een demonstratie van een vrachtwagen die een nepfietser omverreed op een rotonde. Het was een leerzame ochtend.