Hardenberg

DJ Benn uit Hardenberg genomineerd voor party Award

Door de redactie

Bennie Tamminga, 36 jaar, bekend onder de naam DJ Benn, is dit jaar genomineerd voor een Party Award in de categorie 'Populairste opkomende Party DJ' van Nederland 2019.

Bennie Tamminga is geboren in Ommen en woont nu ruim zes jaar in Hardenberg samen met zijn vrouw en zijn twee kinderen. Bennie is in het jaar 2003 begonnen als DJ.

"Als 12-jarige waren we elke vrijdagavond in de jeugdsoos in Ommen te vinden. Toen ik daar de DJ zag draaien wist ik het, dit wil ik ook. Op een avond mocht ik het even overnemen van de DJ en was meteen verkocht. Op mijn zestiende draaide ik al geregeld op een feestje en mocht ik in een 'echte discotheek' draaien.

Omdat ik steeds vaker gevraagd werd heb ik op mijn negentiende mijn eigen bedrijf opgestart om als 'professioneel DJ' verder te kunnen. Nu inmiddels 24 jaar later draai ik nog steeds gemiddeld twee à drie keer in de week", vertelt Bennie.

Nooit een andere baan gehad

"Vanaf mijn negentiende heb ik nooit een andere baan gehad. Naast het DJ-werk heb ik een eigen bedrijf BTP Licht & Geluid. Ik verhuur onder andere apparatuur voor bruiloften en DJ-shows waarvoor ik ook de DJ-planning verzorg".

Op de vraag of Bennie ook een opleiding heeft gehad antwoordt hij lachend het volgende: "Toen ik twaalf jaar was had je geen opleiding voor DJ's. Ik ben afgestudeerd aan de Pop en Media in Leeuwarden maar het DJ-en heb ik mijzelf aangeleerd. Op mijn vijftiende ging ik elk weekend met andere DJ's mee om alleen maar de hele avond mee te kijken. Misschien mocht ik in het begin van de avond even een half uurtje draaien. Van DJ's Henry Meerman en Wim Brouwer heb ik toendertijd heel veel geleerd. Hierdoor heb ik in de loop der jaren mijn eigen draaistijl weten te creëren".

Verschillende draaistijlen

Bennie is een échte allround DJ en draait veel verschillende soorten muziek.

''Mijn draaistijl hangt af van het feest of horecazaak waar ik geboekt ben. De nieuwste Top 40 hits, dance, moombahton, 90's/00's, hardstyle, après-ski, Nederlandstalig, het komt allemaal in een swingende mix voorbij. De afwisseling houdt het draaien uitdagend". vertelt Bennie.

"Mijn kracht als DJ is dat ik altijd heel goed het publiek weet 'te lezen' en hier goed op in kan spelen door de juiste muziek op het juiste moment te draaien. In combinatie met veel interactie en een vlotte manier van doormixen van de meest populaire muziekstijlen gaat het dak er altijd af".

Tof om in het rijte te staan

Door de jaren heen heeft Bennie al op heel veel plaatsen gedraaid in Nederland. Van Groningen tot Rotterdam. "Het draaien in Rotterdam is wel een verschil qua publiek dan in deze regio van het land. Hier moet ik wel mijn muziek op aanpassen.

De Vrienden Live en De Beurs in Rotterdam zijn vooraanstaande horecazaken waar ook meerdere DJ's draaien die de Party Awards, als populairste DJ van Nederland, hebben gewonnen. Dus het is wel tof om in dit rijtje te staan. Maar ik ben ook nog steeds in Hardenberg te vinden bij Grand-café Den Herdenberger en Pump up the 90's".

'Zou geweldig zijn'

"De Party Awards is één van de hoogste onderscheidingen in het allround & party DJ segment. Ïk heb nog niet eerder een Party Award gewonnen. In de allround & party DJ scene zijn ook niet veel awards te winnen voor zover ik weet. En talentenjachten heb ik nooit 'nodig' gehad om in de picture te komen. De contacten, opdrachtgevers die ik nu doe heb ik in de jaren zelf opgebouwd en daar ben ik best trots op. De nominatie is al een kroon op mijn werk maar het winnen van de Party Awards publieksprijs zou helemaal geweldig zijn. Naast de publieksprijs is er ook nog de award van de Vakjury die ik zou kunnen winnen", aldus Bennie.

Stemmen

Stemmen op DJ Benn voor de Party Awards kan nog tot 27 november. Sms PA DJ Benn naar 3010 en via de website https://www.partyawards.nl/stem/.