Hardenberg

Dirty Monkey Run

Ingezonden

De Dirty Monkey Run 2019: wat kun je verwachten deze derde editie? Vanaf 15 april is de inschrijving geopend voor de editie van de Dirty Monkey Run op 22 september.

Er staan enkele vernieuwende en verassende hindernissen op het programma, tevens zijn het aantal hindernissen uitgebreid. Voor het 7,5 km parcours wachten er 55 hindernissen op jou met fun, modder, water en vertier onderweg onder het motto: It's not a race but a challenge!. Alle deelnemers worden opgewarmd met een warming-up. Voor alle afstanden is een maximaal aantal deelnemers vastgesteld. In loop van het jaar wordt er meer bekendgemaakt qua parcours en een nieuwe aanvulling op het evenement. Nieuwe afstand voor de Springaapjes van 2,5 naar 3,5 kilometer. Voor de Springaapjes komen er maar liefst minimaal 25 hindernissen op het parcours, mocht je dit te ver vinden dan kun je een binnendoor weg pakken.

1e DMR Ticket aangeboden aan Jan van Os

"Slingeren mislukte! Dan maar zwemmen". "Op een koude, regenachtige zondag.... Hij had een betere dag kunnen uitkiezen". En "Nou Jan, dat was niet handig". Dat waren een paar van de vele reacties op Dumpert.nl op de lachwekkende manier waarop hij, Jan van Os, een van de hindernissen nam. Want de tweede Dirty Monkey Run in Gramsbergen trof het vorig jaar september wel héél erg slecht met de weersomstandigheden, de koudste en natste septemberdag ooit gemeten. Het was een super koude en kletsnatte dag voor de bijna 1.500 deelnemers die zo'n 42 hindernissen moesten nemen. Maar van wanklanken was geen sprake. Het hoort bij de aard van het evenement, bij de deelname. Want de slogan is: It's not a race but a challenge! Het was hooguit dat de organisatie wat inkomsten tekort kwam omdat de toeschouwers het -logischerwijs- in grote getale lieten afweten. Voor Jan van Os (31) uit Gramsbergen kreeg die deelname wel een lange, soms ludieke nasleep. De 'Slootje slingeren' video werd sindsdien maar liefst 307.700 keer op Dumpert bekeken. Jan: "Ik had bij die hindernis door gemakzucht het touw wat hoger moeten vastpakken om me over de sloot te slingeren. En had pech dat toevallig mijn maten juist dáár aan de overkant stonden met de camera's op scherp. Nou ja, het was niet handig, het leek sukkelig en ik kwam nog niet eens voorbij de pilon. Toen heb ik de sloot maar zwemmend genomen". Zijn knullige act bleef hem lang achtervolgen. Dumpert Reaguursels als 'Die heeft niet bij de commando's gediend', 'Ter land, ter zee en in de sloot' en 'Motoriek van een zeecontainer' deerden hem niet. Immers, als het goed was gegaan, hoorde het niet op Dumpert. Van de collega's op het werk kreeg hij geen oorkonde. Wel hebben ze heel toepasselijk de naam 'Slingeraap Jan' op zijn gereedschapskist gekalkt en onder de koffie wordt er bij het zien van het filmpje nog steeds hard om gelachen. Een glunderende Jan van Os die als eerste een ticket voor de volgende editie, aangeboden kreeg. Jan: "Natuurlijk zat meedoen al weer in de planning. Zo'n afwisselende trail van 7,5 kilometer wil je niet missen! Niet alleen als deelnemer die ga je die uitdaging aan. Want met het enthousiasme van het publiek langs het hele parcours erbij is het ook één groot belééffestijn".