Hardenberg

Dikkie Dik in de Gashouder

Door de redactie

Zondagmiddag 20 oktober opent de Gashouder in het kader van de Kinderboekenweek haar deuren wagenwijd voor het kleine publiek. 'Dikkie Dik en de taart' is een vrolijke voorstelling met leuke liedjes voor jong en oud vanaf twee jaar. Aanvang 15.00 uur.

Bij deze voorstelling wordt samengewerkt met de bibliotheek Dedemsvaart en The Read Shop. De bibliotheek heeft een Dikkie Dik display ingericht en een kleurplaten wedstrijd uitgeschreven. De winnaar ontvangt 2 vrijkaarten voor de voorstelling. The Read Shop richt een stand vol Dikkie Dik artikelen in bij de voorstelling. Dikkie Dik is de leukste en beroemdste kat van Nederland. Al jarenlang genieten kinderen van de ondeugende avonturen van de rode kater in het tv-programma Seamstraat. En van zijn boekjes, geschreven door Jet Boeke. In de Gashouder beleven we een dag uit het leven van Dikkie Dik. Niet zo maar een dag, want Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat al een mooie, grote taart klaar. Maar kan Dikkie Dik daar wel afblijven? Dikkie Dik is ondeugend en nieuwsgierig en er gaat van alles mis. Kan het feestje nu nog wel doorgaan? Is er wel taart voor alle vriendjes van Dikkie Dik?

Joes Boonen vertelt het verhaal aan de hand van een heel groot prentenboek met de tekeningen en figuurtjes van Jet Boeke. Kom je kijken naar Dikkie Dik? Zing en klap maar mee met alle nieuwe liedjes. En na afloop mag je met Dikkie Dik op de foto!

Informatie en kaartverkoop www.gashouderdedemsvaart.nl.