Jongerennieuws

Diëten? Snel vergeten

Door de redactie

Esra en Veromi

Gek maar waar: de meeste mensen proberen in de zomer af te vallen, onder andere door middel van diëten. Ik vind diëten nutteloos.

Wat allereerst gezegd moet worden, is dat onderzoek bewijst dat diëten op de lange termijn geen zin heeft. Op korte termijn misschien wel, maar binnen ongeveer een jaar zul je alweer terug zijn op je startgewicht.

Hoe jammer is het om op een verjaardag de lekkere hapjes over te slaan, puur omdat je aan het diëten bent? Hoe vervelend is een filmavond zonder chips? Dan heb je nog de speciale suiker- en vetarme snacks, maar of die beter smaken dan het origineel...?

Boodschappen doen voor je dieet zal bovendien ook een stuk duurder zijn dan anders. Persoonlijk vind ik dat je het jezelf behoorlijk lastig maakt, als je altijd op je calorieën moet letten. Als we honger hebben zijn we sneller geïrriteerd, ziek en moe. Om dat alles over te hebben voor een iets slanker lichaam, en dan nog wel op korte termijn? Is het de moeite waard om jezelf deels uit te hongeren? Misschien is het goed om er nog eens dubbel over na te denken, voor je er aan begint.