Hardenberg

Dierenhulpverlening opent de deuren

Door de redactie

Zondag 25 augustus is het weer zover: Akka's Ganzenparadijs opent de deuren voor het publiek. Tijdens de Open Paradijsdag kunnen bezoekers geïnformeerd worden over dierenhulpverlening in de breedste zin van het woord. Er zijn diverse informatiestands aanwezig van diverse samenwerkende stichtingen zoals stichting het Egelhuus, maar ook D.A.R. Dierenambulance die werkzaam is in de regio's Emmen, Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen heeft tegelijkertijd haar Open Ambulancedag op hetzelfde adres georganiseerd.

Het wordt een dag vol vrolijke en interessante activiteiten. Diverse stichtingen staan er met een informatiestand. Er wordt gedemonstreerd wat Eerste Hulp bij Dieren in houdt, maar ook is er een kleinschalige verkoop van tweedehands artikelen, leuke cadeaus van de Creatieve Bende en zijn er diverse kramen met diervriendelijke lekkernijen. De kinderen kunnen geschminkt worden en heerlijk genieten van de dieren die dag.

Stichting Akka's Ganzenparadijs is een opvangcentrum voor gedomesticeerde vogels en vangt dieren op voor tal van gemeenten en opvangcentra in heel het land. Daarnaast biedt ze plek voor diverse afstandsdieren van particulieren en inbeslaggenomen dieren. Voor de dieren wordt zo mogelijk een nieuwe plek gezocht. De stichting beschikt overigens over nog twee opvangcentra, namelijk Akka's Stadsboerderij in het Rensenpark (voormalige dierentuin) in Emmen, dat plaats biedt aan geiten, schapen, varkens, cavia's en andere dieren en Akka's Dependance Midden-Nederland in Spankeren een rusthuis voor paarden, pony's en enkele ezels.

Stichting Dutch Animal Rescue (D.A.R.) Dierenambulance rijdt fulltime met 3drieauto's en twee piket-auto's in vier regio's. 24 uur per dag en 7 dagen per week zijn wij voor elk dier in nood te bereiken op 06-57377375. Daarnaast bieden D.A.R. voor huisdiereigenaren diverse diensten aan, zoals bijvoorbeeld het vervoer naar een dierenarts.

De deuren van het terrein gaan open om 11.00 uur en dan kunt u kennis maken met Dierenhulpverlening in de ruimste zin van het woord. De beide organisaties heten iedereen welkom aan de Burg. Ten Holteweg 47 in Dalen.