Hardenberg

Diensten van de bibliotheek tijdens sluiting

Door de redactie

Zoals aangekondigd in de laatste persconferentie rond de Coronacrisis gaan de bibliotheken gedurende twee weken sluiten. Maar achter de gesloten deuren gaat de Bibliotheek door met de dienstverlening. Met de bibliotheekpas is er toegang tot de online Bibliotheek, waar e-books en luisterboeken geleend kunnen worden. Bezoek hiervoor www.onlinebibliotheek.nl.

Speciaal voor leden die liever een boek in handen willen hebben, is er de afhaalservice. Via de website kunnen boeken of andere materialen worden gereserveerd en op afspraak gehaald worden bij één van de volgende bibliotheken: Balkbrug, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg of Slagharen. In heel uitzonderlijke gevallen, wanneer iemand bijvoorbeeld slecht ter been is en de boeken niet opgehaald kunnen worden door een kennis of familielid, bestaat er de Thuisbrengservice.

De jeugdbibliotheek

Tot 18 jaar is het jeugdlidmaatschap gratis. Online lezen en leren voor de jeugd kan óók nu de bibliotheken dicht zijn. Met de pas is er onbeperkt toegang tot e-books en luisterboeken.

Veel (voorlees)tips zijn te vinden op www.jeugdbibliotheek.nl

Digitale hulp

Juist in de ze tijd is het fijn om in contact te blijven met anderen. Via de digitale weg is dan een alternatief. Voor mensen die hierbij hulp nodig hebben, of andere vragen hebben rond het gebruik van computer, tablet of smartphone kan contact opgenomen worden met Bibliotheek Hardenberg op nummer 0523-270271. De medewerkers staan mensen hierbij graag te woord en kunnen eventueel een afspraak maken. Er is ook een gratis landelijke DigiHulplijn: 0800-1508. De Bibliotheek is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 0523-270271.